Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Detox dieet

 

 
Detox dieet
 

Dieet: ,
 
Beoordeling
5.8
5.8/10


 

Pluspunt


Met het dieet kun je snel veel gewicht verliezen.

Minpunt


Het gewichtsverlies is vooral vocht en weinig vet. 
Volledige Dieet Uitleg
 
 

Detox diëten zijn de laatste jaren snel populair geworden. De naam detox komt van idee dat de diëten het lichaam reinigen van overbodige afvalstoffen. Ze helpen je niet alleen om af te vallen maar ze reinigen ook het lichaam. Een detox dieet maakt je lichaam schoon van gifstoffen die over de jaren in je lichaam terecht zijn gekomen. Het idee erachter is dat je geest en gezondheid vooruitgaan doordat je lichaam wordt gereinigd. Het is niet wetenschappelijk bewezen dat het lichaam ook daadwerkelijk door het detox dieet gereinigd wordt. Een onderdeel van het dieet is het eten en drinken van grote hoeveelheden groenten en fruit samen met water. Detox diëten worden gebruikt om snel gewicht te verliezen. Er zijn een aantal bekende acteurs die er succes mee hebben gehad. Het detox dieet is door deze personen populair geworden. Er hoeft niet bij gesport te worden alhoewel dat het proces wel zou versnellen. Het enige dat je hoeft te doen bij een detox dieet is het aanpassen van je eetpatroon.

Werking van het detox dieet

Het detox dieet heeft als doel dat het lichaam gereinigd wordt. Het eten dat we tegenwoordig binnenkrijgen bevat veel overbodige stoffen die het lichaam niet nodig heeft. Dit zijn allerlei toevoegingen aan het eten zoals smaakversterkers, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en pesticiden. Al deze stoffen krijg je binnen door het eten van geraffineerde producten. Met het detox dieet probeer je deze stoffen uit je lichaam te krijgen. Of het werkt zoals veel mensen zeggen dat het dieet werkt is discutabel. Wetenschappers zijn er nog niet helemaal uit of het detox dieet voldoende effect heeft.

Inhoud van het detox dieet

Het detox dieet bestaat uit veel drinken. Water is het hoofdbestanddeel van het dieet. Water reinigt immers het lichaam van de afvalstoffen. Er worden tijdens een detox dieet ook allerlei groentesappen gedronken. De vezels in de groenten zorgen ervoor dat het lichaam zich verder reinigt in combinatie met het toegevoegde water.

Variatie is belangrijk

Het is belangrijk dat je niet de hele dag hetzelfde eet. Zo kun je allerlei soorten groenten en fruit in het dieet verwerken zoals grapefruit, sinaasappels of pruimen. Je kunt bijvoorbeeld sapjes drinken van wortelen, spinazie of bananen. Tijdens het dieet heb je minder energie en het is dan ook verstandig om alleen licht fysiek werk te doen in deze periode.

Bijwerkingen van een detox dieet

Het kan zijn dat je last krijgt van hoofdpijn, snel geïrriteerd zijn en moeheid. Deze blijven echter niet de hele tijd aanwezig maar met name in het begin. Zorg dat je voldoende slaap en rust neemt om je lichaam te laten herstellen. Mensen die een detox dieet hebben voltooid hebben resultaten laten zien van vijf tot tien kilo minder gewicht in een week tijd.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)