Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Eiwitdieet

 

 
Eiwitdieet
 

Dieet: ,
 
Beoordeling
8.2
8.2/10


 

Pluspunt


Het dieet zorgt voor minder honger dan bij andere diëten.

Minpunt


Het verminderen van koolhydraten kan leiden tot een tijdelijk energiegebrek. 
Volledige Dieet Uitleg
 
 

Door al de diëten met weinig koolhydraten krijgt het eiwitdieet ook veel aandacht. Eiwitten zijn belangrijk voor veel functies in het lichaam. Zo is het nodig voor de spieren maar ook voor de organen en botten. Een eiwitdieet heeft normaal gesproken voor elke kilo lichaamsgewicht 2 gram eiwitten. Als je bijvoorbeeld 75 kilo weegt dan heb je dagelijks een inname van 150 gram eiwitten.

Minder honger door eiwitten

Het idee achter het eiwitdieet is niet dat je jezelf uithongert. Door het voldoende eten te geven maar voornamelijk eiwitten wordt het lichaam ertoe gezet om het opgeslagen vet te verbranden voor energie. Door de hoge inname van eiwitten heb je ook minder snel honger. Dat komt goed uit bij afvallen. Hierdoor voel je je sneller vol met minder calorieën. Het lichaam verteerd de eiwitten trager dan vetten. Dit alleen verhoogt het metabolisme al meer.

Aanvulling op het dieet

Bij een eiwitdieet is het echter niet alleen eiwitten dat je eet. De voeding wordt ook aangevuld met fruit en groenten. Deze bevatten vitaminen en mineralen maar ook vezels. Daarnaast is het goed dat je essentiële vetten binnenkrijgt. Deze vetten zorgen er ook voor dat je sneller vol zit zodat je niet te veel eet. Deze goede vetten zijn te vinden in olijfolie, noten of vis bijvoorbeeld.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)