Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Geen vet dieet

 

 
Geen vet dieet
 

Dieet:
 
Beoordeling
7.1
7.1/10


 

Pluspunt


Verlaagt de kans op hart- en vaatziekten.

Minpunt


Niet alle vetten zijn slecht. 
Volledige Dieet Uitleg
 
 

Een dieet zonder vetten is jarenlang als het beste dieet gezien om af te vallen. Dit was met name ook belangrijk om het risico op hartziektes te verlagen, te zorgen voor een lagere cholesterol en het bestrijden van overgewicht. Diëten zonder vetten worden vaak gezien als heel moeilijk maar dat is helemaal niet zo. Je kunt meestal het eten wat je lekker vindt ook in een lage vet versie maken. Met een dieet met weinig vet verlaag je de kans op hartziektes en hoge bloeddruk.

Het verminderen van vetten

Er zijn veel manieren om je eten minder vet te laten bevatten. Het beste is om er steeds wat minder vet in te laten. Gebruik bijvoorbeeld geen olie voor het koken maar iets anders zonder vet. Als je toch olie wilt gebruiken kies dan voor olijfolie. Je kunt mager vlees kiezen in plaats van vet vlees. Verwijderd ook altijd het vel van bijvoorbeeld kip. Hier zitten veel calorieën en vet in.

Als je je eten hebt aangepast naar minder vet dan kun je het ook op een andere manier bereiden. Frituren is de slechtste manier. Je kunt het eten ook stomen, grillen of koken. Als je klaar bent met de bereiding verwijder dan het overbodige vet. Als je vlees eet dan kun je er beter groenten en bonen bij doen. Dan eet je minder vlees wat leidt tot minder vet en calorieën.

Vervang sauzen door kruiden

In plaats van sauzen kun je kruiden proberen. Om minder calorieën te eten kun je salades proberen. Als je een product nodig hebt voor een maaltijd kies dan voor de versie met het minste vet. Neem bijvoorbeeld yoghurt; deze is verkrijgbaar is een 0% vet versie. De smaak verschilt normaal gesproken helemaal niet veel van de versie met vet. Je hoeft niet smaken in te leveren als je kiest voor producten met weinig vet.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)