Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Glutenvrij dieet

 

 
Glutenvrij dieet
 

Dieet: ,
 
Beoordeling
8.0
8/10


 

Pluspunt


Je hebt meer energie als je geen gluten eet.

Minpunt


De keuze uit voedingsmiddelen wordt beperkter. 
Volledige Dieet Uitleg
 
 

Het glutenvrij dieet is met name bedoeld voor personen met coeliakie. Mensen met coeliakie kunnen geen voedingsmiddelen eten met gluten. Gluten zijn te vinden in brood, Brinta, havermout en bijvoorbeeld pasta. Dit zijn met name bronnen met veel koolhydraten. Een glutenvrij dieet wordt ook gebruikt door personen die willen afvallen. Het is geen crashdieet en het zal je ook niet helpen om binnen een week een paar kilo lichter te zijn. Het kan je wel helpen om langzaam af te vallen en op een stabiele manier.

Voordelen van glutenvrij eten

Het eten zonder gluten heeft meerdere voordelen. Ten eerste krijg je meer energie als je geen gluten eet. Onderzoeken tonen aan dat het lichaam veel energie verbruikt om de gluten in de voeding te verteren. Een ander voordeel is het verminderen van het aantal koolhydraten dat gegeten wordt. Dit heeft een positieve invloed op de bloedsuikerspiegel. Deze wordt verlaagd waardoor vetverbranding sneller plaatsvindt.

Glutenvrije voedingsmiddelen

Tegenwoordig zijn er speciale producten te vinden die gemaakt zijn voor mensen die geen gluten kunnen eten. Of er geen gluten in zitten staat doorgaans vermeld op de verpakking van de producten. Dit is voor personen met coeliakie een prima oplossing maar deze producten vallen niet onder een glutenvrij dieet. In het glutenvrije dieet worden alle producten achterwege gelaten waar oorspronkelijk gluten in zitten. Als er bijvoorbeeld glutenvrij brood te koop is dan past dat nog steeds niet in het glutenvrije dieet.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)