Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Koolhydraten arm dieet

 

 
Koolhydraten arm dieet
 

Dieet:
 
Beoordeling
8.5
8.5/10


 

Pluspunt


Bij het dieet worden sneller vetten verbrand.

Minpunt


Fysieke inspanning kan zwaarder zijn. 
Volledige Dieet Uitleg
 
 

Er zijn tegenwoordig veel verschillende diëten met allen weinig koolhydraten als de basis. Dit zijn bijvoorbeeld het South Beach dieet, het Atkins dieet en het proteïne dieet. Bij al deze diëten wordt het aantal koolhydraten verlaagd en tegelijk het aantal eiwitten en vetten verhoogd. Toch zijn er verschillen in de diëten. Het bekendste dieet dat gebaseerd is op weinig koolhydraten is het Atkins dieet. Bij het koolhydraten arme dieet mag je eiwitrijke bronnen eten zoals vlees, vis, eieren of bonen. Groenten mogen ook gegeten worden in het dieet.

Het Atkins dieet

Het Atkins dieet is ontwikkeld door de cardioloog dr. Robert Atkins. Het begin van het Atkins dieet bestaat uit een periode van helemaal geen koolhydraten. In deze periode worden alle producten met koolhydraten verbannen uit het eetpatroon. Doordat er geen koolhydraten gegeten worden raakt het lichaam in ketose. Dit is een metabolische staat waarin het lichaam verkeerd als er geen koolhydraten beschikbaar zijn en het lichaam de vetreserves alleen kan gebruiken voor energie.

Bij de ketose staat gaat het lichaam anders werken zodat er sneller vetten verbrand worden dan in een normale situatie. Het lichaam spreekt dan met name alleen maar de vetreserves aan. Doordat er geen koolhydraten gegeten worden kan fysieke inspanning zwaarder zijn. Andere bijwerkingen zijn hoofdpijn, gebrek aan energie en geïrriteerdheid. Door deze bijwerkingen is vooral het begin van het dieet moeilijk te volgen.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)