Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Koolhydraten dieet

 

 
Koolhydraten dieet
 

Dieet: ,
 
Beoordeling
8.5
8.5/10


 

Pluspunt


Vetten worden sneller verbrand met een koolhydraten arm dieet.

Minpunt


Het is mogelijk dat je moet afkicken van de koolhydraten. 
Volledige Dieet Uitleg
 
 

Het koolhydraten dieet is een dieet waarbij het aantal calorieën uit koolhydraten sterk wordt verminderd. Door de koolhydraten te reduceren heeft je lichaam minder glucose te verwerken. Omdat je lichaam toch energie nodig heeft worden er vetreserves aangesproken. Hierdoor gaat je lichaam vet verbranden voor de energie. Als je het aantal koolhydraten sterk verlaagd hebt dan komt je lichaam in een andere metabolische staat dat ketose genoemd wordt.

Hoe kun je afvallen met minder koolhydraten?

Eten met veel koolhydraten, en dan met name de simpele koolhydraten, speelt een grote rol in overgewicht bij mensen. Simpele koolhydraten zoals suiker, cake, fast food zijn slecht voor iedereen. De alvleesklier, die glucose naar je spieren stuurt, heeft moeite met het produceren van insuline en het verwerken van de hoeveelheid glucose. De glucose wordt vervolgens opgeslagen in de vetcellen waar het dan bewaard wordt. Dit leidt weer tot een toename van het vet en gewicht. Het reduceren van het aantal koolhydraten is goed voor afvallen maar ook voor je totale gezondheid.

Veel eiwitten en weinig koolhydraten

Als je koolhydraten wilt verbannen uit je eten dan moet je ten eerste kijken naar producten met veel eiwitten en geen of weinig koolhydraten. Dit zijn bijvoorbeeld vlees, gevogelte, vis en zuivelproducten zoals kaas. Soja producten zijn ook een goede bron voor eiwitten. Door meer eiwitten en vetten te eten als vervanging voor de koolhydraten wordt automatisch het aantal koolhydraten verminderd.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)