Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Koolsoep dieet

 

 
Koolsoep dieet
 

Dieet: ,
 
Beoordeling
6.0
6/10


 

Pluspunt


Je kunt met het dieet snel veel gewicht verliezen.

Minpunt


Het gewichtsverlies bestaat vooral uit vocht en weinig vet. 
Volledige Dieet Uitleg
 
 

Het is niet moeilijk om te raden wat je eet tijdens het koolsoep dieet. Er wordt tijdens het koolsoep dieet alleen maar koolsoep gegeten. Het dieet is erg simpel. Er zijn verder geen aanbevelingen voor sporten of lichaamsbeweging. Het gaat alleen om het eten dat je binnenkrijgt bij het koolsoep dieet. Het koolsoep dieet belooft een gewichtsverlies van ongeveer 5 kilo in de week dat het gevolg wordt. Het is echter niet gericht op de lange termijn. Het wordt gebruikt als een dieet om snel af te vallen voor een belangrijke dag zoals bijvoorbeeld een bruiloft. Er zijn verschillende variaties op het dieet. Deze variaties hebben voornamelijk toepassing op wat je naast de koolsoep nog mag eten. Verschillende variaties op het koolsoep dieet zijn online te vinden. Het koolsoep dieet dat veel gevolgd wordt is het volgende:

  • Dag 1: Koolsoep en zoveel fruit als je wilt (muv bananen)
  • Dag 2: Koolsoep en zoveel groenten als je wilt
  • Dag 3: Koolsoep en zoveel groenten en fruit als je wilt (muv bananen)
  • Dag 4: Koolsoep en zoveel bananen en melk als je wilt
  • Dag 5: Koolsoep, maximaal 20 gram vlees, gevogelte of vlees en 6 tomaten
  • Dag 6: Koolsoep en zoveel vlees, gevogelte of vlees als je wilt
  • Dag 7: Koolsoep en bruine rijst met groenten en sapjes

Er wordt tijdens het koolsoep dieet aangeraden om minimaal 8 glazen water per dag te drinken. Meer is zelfs beter. Er mag gegeten worden tijdens het ontbijt, lunch en het avondeten. De koolsoep mag echter ook als tussendoortje gegeten worden. Het wordt aanbevolen om multivitaminen te gebruiken tijdens het dieet.

Voor- en nadelen

Het enige voordeel van het koolsoep dieet is dat je voldoende groenten en fruit binnenkrijgt. Voor de rest zijn er weinig positieve effecten voor de gezondheid. Het koolsoep dieet zorgt ervoor dat je snel afvalt maar het is daarentegen slecht voor de gezondheid. Er worden heel weinig calorieën gegeten wat nooit goed is voor het lichaam en de gezondheid. Het koolsoep dieet wordt ook niet wetenschappelijk ondersteunt. Het is eigenlijk een week jezelf uithongeren om er slank uit te zien in de dagen erna. Het grote nadeel van het koolsoep dieet is dat het gewicht snel weer terugkomt als er gestopt wordt met het dieet. Het gewichtsverlies is te denken aan minder vocht en spierverlies. Het dieet zorgt ook voor een trager metabolisme. Er kunnen ook heftige bijwerkingen optreden zoals duizeligheid, zwak gevoel, verminderde concentratie en energiegebrek. Het koolsoep is niet voor iedereen geschikt doordat het een aanslag is op de gezondheid waar niet iedereen tegen kan.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)