Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Mediterrane dieet

 

 
Mediterrane dieet
 

Dieet:
 
Beoordeling
6.5
6.5/10


 

Pluspunt


Veel keuze uit voedingsmiddelen

Minpunt


Het is niet een echt dieet dat gevolg kan worden 
Volledige Dieet Uitleg
 
 

Het Mediterrane dieet is afgeleid van het eetpatroon van de landen rond de Middellandse Zee. Dit zijn bijvoorbeeld Griekenland, Turkije, Spanje, Italië maar ook het zuiden van Frankrijk. De eetpatronen van de bevolking van deze landen bestaan veel uit fruit en groenten. Het brood is vaker volkoren dan wit en er wordt veel gebruik gemaakt van olijfolie in plaats van boter. Over het algemeen is te zeggen dat de eetpatronen onder deze mensen gezonder is dan het eetpatroon van veel mensen in Nederland.

Bij het Mediterrane dieet komt tot 40 procent van de calorieën uit gezonde vetten. Alhoewel er meer vetten gegeten worden is het aantal slechte vetten minder dan bij het Nederlandse eetpatroon. Er wordt minder koolhydraten gegeten dan hier in Nederland. Dit voorkomt eetbuien zoals veel mensen die hebben hier in Nederland. Er worden echter wel voldoende vezels gegeten doordat er veel groente, fruit en bonen wordt gegeten. Hierdoor ontstaat er niet een tekort aan vezels in de voeding. Er worden verder veel vissoorten gegeten zoals zalm en makreel maar ook noten.

Voor- en nadelen

Er is voor iedereen wat wils bij het mediterrane dieet. Er worden niet veel voedingsmiddelen vermeden tijdens het dieet zoals bij veel andere diëten vaak het geval is. Het dieet heeft een groot voordeel voor de gezondheid. Ook als je niet wilt afvallen maar een gezonder lichaam wilt kan het mediterrane dieet goed van pas komen. Het mediterrane dieet is gezond voor het lichaam en de verschillende lichaamssystemen. Dit is ook te zien aan het aantal gevallen met hoge bloeddruk, overgewicht en diabetes in de mediterrane landen. Deze liggen veel lager dan hier in het Westen van Europa.

Het nadeel is dat het niet echt als een dieet wordt gezien. Er zijn geen strenge restricties en er is niemand die verantwoordelijk is voor het dieet. Het is meer een levensstijl die men aangaat dan een dieet. Dit is een voordeel omdat een dieet maar tijdelijk werkt. Een verandering van de levensstijl is voor veel mensen nodig om het gewicht voor altijd kwijt te raken. Er worden ook geen calorieën geteld tijdens het dieet.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)