Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Montignac dieet

 

 
Montignac dieet
 

Dieet:
 
Beoordeling
5.0
5/10


 

Pluspunt


De basis van het dieet is gebaseerd op gezonde voeding.

Minpunt


Vetten en koolhydraten moeten apart worden gegeten. 
Volledige Dieet Uitleg
 
 

Het Montignac dieet is ontwikkeld door de Fransman Montignac. Het dieet is niet gebaseerd op minder eten zoals vaak het geval is bij de meeste diëten. Volgens Montignac draait afvallen meer om de glycemische waarde van de producten die gegeten worden. De glycemische index, of GI, is een maat die aangeeft hoe snel het glucosegehalte in het bloed stijgt na het eten van koolhydraten.

Wat mag ik wel en niet eten?

Bij het Montignac dieet wordt er een onderscheid gemaakt tussen goede en slechte koolhydraten. De goede koolhydraten hebben een GI lager dan 50. De slechte koolhydraten hebben een GI hoger dan 50. Hiernaast is het volgens Montignac beter om vetten en koolhydraten gescheiden te eten. Daarnaast moet er gelet worden op het vermijden van verzadigde vetten. In het dieet mag er veel fruit en groenten gegeten worden.

Moeilijkheid van het dieet

Het dieet is redelijk ingewikkeld om te volgen. Om de koolhydraten gescheiden te eten van de vetten kunnen veel maaltijden niet gegeten worden. Een broodje kaas is niet mogelijk of yoghurt met noten. Een standaard avondmaaltijd met aardappelen, groente en vlees past ook niet in het dieet. Alhoewel er punten zijn in het dieet die goed zijn voor de gezondheid is het dieet te ingewikkeld en niet gebaseerd op een goede onderbouwing.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)