Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Proteine dieet

 

 
Proteine dieet
 

Dieet: ,
 
Beoordeling
8.2
8.2/10


 

Pluspunt


Het dieet is gericht op het behoud van spiermassa.

Minpunt


Fysieke inspanning kan zwaarder zijn tijdens het dieet. 
Volledige Dieet Uitleg
 
 

Diëten met veel eiwitten worden gezien als een proteïne dieet. Deze zijn van oudsher al populair bij atleten en nu worden ze ook steeds populairder onder normale mensen. Dit heeft te maken met het feit dat diëten met weinig koolhydraten nu eenmaal goed werken.

Proteïne inname voor sporters

Terwijl normale mensen die niet sporten makkelijk veel eiwitten kunnen eten moeten sporters meer dan 2 gram proteïnen toch zich nemen per kilo lichaamsgewicht. Dit is bedoeld als voedingsstof voor de spieren. Een proteïne dieet wordt bijvoorbeeld vaak gevolgd door bodybuilders en mensen die fanatiek fitnessen. De spieren worden eveneens behouden door de eiwitten in het dieet tijdens het afvallen. Dit is belangrijk voor alle atleten zodat er geen spiermassa verloren gaat terwijl men lichter wordt en vet verliest.

Voordelen van een proteïne dieet

Je kunt je doel bereiken met een proteïne dieet, of je nu wilt afvallen of juist spiermassa wilt opbouwen. Veel eiwitten en weinig koolhydraten zorgen voor een stabiele vetverbranding en een goede verhouding van de bloedsuikerspiegel. Hierdoor blijft de alvleesklier goed werken voor het behouden van het gewenste gewicht. Een proteïne dieet heeft doorgaans bij elke grote maaltijd een goede eiwitrijke voedingsbron zoals mager vlees, vis of eieren. Het dieet heeft weinig tot geen verzadigde vetten en weinig koolhydraten.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)