Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Vezelrijk dieet

 

 
Vezelrijk dieet
 

Dieet:
 
Beoordeling
8.0
8/10


 

Pluspunt


Vezels zorgen voor een goede stoelgang.

Minpunt


Vezels hebben geen voedingswaarde of calorieën. 
Volledige Dieet Uitleg
 
 

Vezels zijn goed voor het lichaam. Er zijn dan ook vele voordelen bij vezelrijke diëten. Vezels zijn meestal een belangrijke factor bij een gezond dieet omdat het helpt met afvallen en het verteren van voedsel. Vezels kunnen niet verteerd worden dus deze hebben ook geen calorieën. Door het eten van vezels vul je je buik wel en daardoor stilt het je honger wel degelijk. Vezels zijn ook moeilijker te kauwen waardoor de hersenen eerder signalen krijgen dat er geen honger meer is. Vezels helpen ook om de bloedsuikerspiegel te controleren. De voedingsstoffen kunnen zo op een stabiele manier de bloedbaan bereiken waardoor ook de productie van insuline goed verloopt. Vezels kunnen tevens het cholesterol verlagen.

Typen vezels

Er zijn meerdere typen vezels. Oplosbare vezels absorberen water en vocht. Deze kunnen de insuline regelen en de bloedsuikerspiegel. Dit type vezel kan gevonden worden in haverproducten, bonen en wortelen. Onoplosbare vezels zorgen ervoor dat je stoelgang normaal verloopt. Het zorgt ervoor dat je geen diarree krijgt. Deze vezels zijn te vinden in granen, bonen, noten en groenten.

Vrouwen hebben 20-25 gram vezels per dag nodig. Mannen hebben 30-35 gram vezels nodig per dag. Als je niet zoveel vezels binnenkrijgt per dag dan is het slim om het aantal vezels te verhogen. Je kunt er vanuit gaan dat als je alleen maar gezond eten binnenkrijgt dat je dan ook voldoende vezels tot je neemt.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)