Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Weight Watchers dieet

 

 
Weight Watchers dieet
 

Dieet:
 
Beoordeling
7.1
7.1/10


 

Pluspunt


Er worden geen voedingsmiddelen verboden

Minpunt


Punten kunnen opgespaard worden 
Volledige Dieet Uitleg
 
 

Weight Watchers is één van de oudste commerciële afvalprogramma’s ter wereld. Het gaat al ruim 45 jaar mee in de wereld van afvallen. Het doel van Weight Watchers is niet een korte termijn gewichtsverlies maar een gezonde levensstijl met een gezond lichaamsgewicht. Het gaat verder dan alleen goede eetgewoontes. Het Weight Watchers dieet belooft een betere gezondheid door een aangepaste levensstijl. De levensstijl wordt aangepast door betere voeding, meer beweging en betere gewoonten.

Puntensysteem

Er worden geen voedingsmiddelen verboden bij Weight Watchers. Alle voedingsmiddelen hebben een vastgesteld puntenaantal. Het puntensysteem is enkele jaren geleden in 2010 veranderd. Het nieuwe puntensysteem is gebaseerd op een ingewikkelde formule dat rekening houdt met de verdeling tussen vezels, eiwitten, koolhydraten en vetten. Bij Weight Watchers moet iedereen die het volgt onder een aantal punten blijven. Dat wil zeggen dat men de punten van alle maaltijden en snacks bij elkaar optelt en niet boven een bepaald puntenaantal per dag mag uitkomen. Er kunnen punten verdiend worden met lichaamsbeweging. Dit zorgt ervoor dat de volger meer motivatie hebben om te bewegen.

Degenen die het Weight Watchers dieet volgen krijgen support en men wordt uitgelegd over hoe gezond eten werkt. Er wordt ook ingegaan op lichaamsbeweging. Het doel van Weight Watchers is in eerste instantie een daling van het lichaamsgewicht van 5 tot 10 procent. Er wordt ook geprobeerd om de BMI score van de persoon onder 25 te krijgen. Een BMI score tussen 20 en 25 wordt als gezond gezien. Het idee achter het Weight Watchers dieet is dat je kunt eten wat je wil zolang je de porties maar onder controle houdt. Er worden ook recepten beschikbaar gesteld door Weight Watchers.

Voor- en nadelen

Het Weight Watchers dieet richt zich niet op het snel afvallen van gewicht. Het richt zich op een stabiel vetverlies. Dit wordt gestaafd door wetenschappelijk onderzoek. He voordeel is ook dat bijna alles nog gewoon gegeten kan worden. Al het eten vertegenwoordigen punten. Als de punten voor een dag op zijn kun je niet meer eten. Dit is een simpel en effectief systeem. Er is ook voldoende hulp beschikbaar via de website van kenners en experts op het gebied van afvallen.

Het nadeel is dat punten opgespaard kunnen worden. Dit betekent dat de punten voor een volledige week opgespaard kunnen worden en op een enkele avond gebruikt kunnen worden. Dit speelt het aankomen van vet in de hand. Er zijn ook voedingsmiddelen die geen punten vertegenwoordig maar toch calorieën bevatten. Al er veel van deze voedingsmiddelen wordt gegeten dan komen er geen punten bij maar komen wel veel calorieën het lichaam binnen.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)