Sporten

Sporten en afvallen gaat goed samen. Veel mensen beweren dat sporten zelfs nodig is voor afvallen op een stabiele en gezonde manier. Als je tijdens het afvallen een dieet met sporten combineert heb je een grote kans om te slagen. Op deze manier kun je bijna gegarandeerd vet verliezen. Als je al veel bent afgevallen dan kan sporten je helpen om het gewicht te behouden.

Voordelen voor het lichaam

Door te sporten verbeter je je conditie. Dit is positief voor het lichaam. Hiernaast is sporten goed voor je spiermassa, botten en is er minder kans op hart- en vaatziekten. Sporten geeft veel mensen ook veel energie. Vooral in een periode van afvallen kan die energie goed van pas komen. Je slaapt er ook beter door. Het grote voordeel van sporten is dat je er veel calorieën mee verbrand. Hierdoor creëer je een tekort wat leidt tot het verlies van gewicht.

Fysieke activiteit

Het gewicht op een stabiel punt houden kan goed met fysieke activiteit. Door de fysieke activiteit wordt voor een groot deel bepaald hoeveel calorieën per dag verbruikt worden. Het wordt aanbevolen voor volwassen om minimaal 150 minuten per week aan gemiddelde lichaamsbeweging te doen. Dit komt neer op een half uur per dag voor 5 dagen per week. Dit is bijvoorbeeld wandelen op een stevig tempo. Het is bij intensieve sporten niet nodig om het minimaal 150 minuten per week te doen. 75 minuten van intensieve training is voldoende per week. Voorbeelden hiervan zijn hardlopen en fietsen. Dit heeft dezelfde voordelen voor de gezondheid als 150 minuten gemiddelde lichaamsbeweging per week. Het is voor volwassen een meerwaarde om minimaal twee keer per week aan krachttraining te doen.

Hoeveel calorieën met de lichaamsbeweging wordt verbrand ligt met name aan de intensiteit en de duur van lichaamsbeweging. Cardio oefeningen verbruiken over het algemeen de meeste calorieën. Dit zijn activiteiten zoals hardlopen, fietsen en touwtje springen. Deze verbruikt veel meer calorieën per uur dan wandelen.

Welke sport kiezen?

Als je een sport kiest om mee af te vallen dan is het belangrijk dat je iets kiest wat je leuk vindt. Een sport waarbij je veel energie verbruikt is ook makkelijker om af te vallen. Een combinatie van meerdere sporten is ook mogelijk. Op de sportschool zijn meerdere sporten te kiezen waarmee je snel en veel calorieën kunt verbranden. Dit zijn oefeningen zoals hardlopen, wandelen, fietsen en roeien.

Symptomen van teveel sporten

  • Verhoogde hartslag in rust
  • Verhoogde lichaamstemperatuur
  • Algeheel gevoel van vermoeidheid
  • Geïrriteerdheid
  • Pijnlijke gewrichten
  • Geen zin in sporten
  • Slechte slapen
  • Pijnlijke spieren

 


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *