Dansen

Dansen is altijd in geweest. Het is zo gevarieerd dat er veel keuze is. Het dansen wordt ook steeds meer aangemoedigd door tv shows zoals Sterren Dansen en So You Think You Can Dance. Het kan gezien worden als een sport maar ook als kunst. Of je nu van de tango houdt, danst op hardstyle muziek of hiphop, dansen is één van de leukste vormen van lichaamsbeweging. Het lichaam wordt er sterker van, je houding verbetert en je balans wordt beter. Dansen heeft hiernaast nog veel meer voordelen. Doordat je ook calorieën verbruikt met dansen kun je er ook mee afvallen. Dansen kan gezien worden als een zware workout waarbij je veel calorieën verbrandt.

Voordat je begint

Als je wilt gaan dansen dan moet je ten eerste een plek hebben om dit te doen. Je kunt het thuis doen maar daar ben je waarschijnlijk al snel op uitgekeken. Een betere optie is de dansschool. Als je niet alleen wilt gaan neem dan een vriend of vriendin mee. Er zijn verschillende lessen die je kunt volgen. Als je nog niet weet welke danslessen je wilt volgen dan kun je eerst een paar lessen bekijken. Als je een keuze hebt gemaakt dan moet je je opgeven voor de les zodat er rekening met je wordt gehouden. Het is belangrijk dat je makkelijke kleding draagt waarbij je vrij kunt bewegen. Voor bepaalde lessen heb je speciale schoenen nodig zoals ballet of tapdansen.

Dansstijlen

Als je nog niet weet welke dansstijl je leuk vindt om te proberen dan volgt hier een kort overzicht met de populairste dansstijlen:

Ballet

Iedereen kent ballet. Het is een dans die al eeuwen bestaat. De eerste ballet school werd opgericht in het jaar 1661 in Frankrijk. Er zijn twee belangrijke vormen van ballet die het meest uitgevoerd worden. Dat zijn klassiek ballet en jazzballet.

Stijldansen

Stijldansen is een verzamelnaam voor verschillende dansen zoals de Engelse wals, tango, Weense wals, quickstep en de slowfox.

Street dance

Street dance is een dansstijl dat ontwikkeld is op straat, schoolpleinen en in de disco’s. Het is een combinatie van hip hop, break dance, popping en locking. De verschillende stijlen worden door elkaar gebruikt.

Modern jazz

Moderne jazz is een combinatie van jazz dance en moderne dans. Het is een energieke manier van dansen met veel unieke bewegingen. De dans wordt uitgevoerd op jazz muziek.

Salsa

Salsa is een dans die wordt gedaan met een partner. Het is een energieke, sexy en gepassioneerde dans dat invloeden heeft van Latijnse stijlen. Het woord Salsa is een vertaling voor een hete saus.

Zumba

Zumba is een populair fitness programma dat in veel sportscholen wordt gedaan. Het is geïnspireerd door Latijnse dansstijlen. Het is afkomstig uit Colombia en heeft vandaaruit de wereld veroverd.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *