Fietsen

In Nederland hebben we het voordeel dat we met fietsen zijn opgegroeid. Dat is in veel andere landen niet het geval. We zijn gewend om te fietsen naar school, de winkel of naar het werk. De fiets wordt dagelijks door miljoenen Nederlanders gebruikt. Fietsen heeft veel voordelen voor de gezondheid. Het kan het risico op verschillende ziektes verkleinen. Dit zijn bijvoorbeeld diabetes type 2, hart- en vaatziekten en beroertes. Fietsen kan je stemming verbeteren en je houdt er ook je gewicht mee onder controle.

Voordat je begint

Fietsen is een veilige maar effectief vorm van sporten. Als je nog maar net begint met fietsen dan is een normale fiets voldoende. Als je een tweedehands fiets koopt laat de fiets dan nakijken of alles naar behoren werkt. Als je een nieuwe fiets koopt dan is er veel keuze. Er zijn veel verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Je kunt een stadsfiets kopen maar ook een mountainbike. Welke fiets het beste bij je past ligt er vooral aan in welke omgeving en welke ondergrond je wilt gaan fietsen. Een goede fietszaak kan een advies uitbrengen voor welke fiets het beste bij jouw situatie past.

Beginnen

Als je nog niet veel gefietst hebt dan kun je het beste beginnen in een gebied met weinig verkeer. Je bent dan zo weinig mogelijk mensen tot last. Oefen het fietsen met één hand om richting aan te geven maar ook het kijken over je schouder. Als je gaat fietsen voor de gezondheidsvoordelen dan is het nodig om meerdere keren per week te fietsen. Voor beginners is dit 2 tot 3 keer, voor gevorderden 5 tot 7 keer per week. De lengte van een fietssessie is minimaal 30 minuten. Het tempo hoort niet te hoog te liggen. Je moet iets moeite doen met ademhalen maar je moet nog wel een rustig gesprek kunnen voeren. Begin langzaam en bouw naarmate je vordert het tempo en de afstand op.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *