Langzame suikers

Langzame suikers zijn lange ketens van moleculen die aan elkaar vastzitten. Dit zijn bijvoorbeeld glucose moleculen. De ketens moeten tijdens het verteren in kortere ketens worden geknipt. Dit wordt gedaan door de verteringssappen. Na het verteren blijven er losse glucosemoleculen over. Doordat het eerst verteerd moet worden doet het lichaam er langer over om de suikers op te nemen. Dit zorgt voor minder invloed op de bloedsuikerspiegel.

Zetmeel

Zetmeel bestaat uit een lange keten van suikers. Anders dan het geval is bij snelle suikers heeft zetmeel geen zoete smaak. Het is te vinden in producten zoals pasta, rijst en brood.

Koolhydraten

De verzamelnaam voor zetmeel en suikers is koolhydraten. De voeding dat we binnen krijgen bestaat voornamelijk uit koolhydraten, eiwitten en vetten. Van deze macro’s is koolhydraten het meeste te vinden in de hedendaagse eetpatronen van mensen. Het hoofddoel van de koolhydraten is het leveren van energie.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *