Over Dieetcheck

Welkom op Dieetcheck.nl, dé plek waar jouw zoektocht naar helderheid en betrouwbaarheid in de wereld van diëten en afvallen samenkomt. In 2014 is onze websites vol met kennis en ervaring ontstaan uit een simpele vraag: “Hoe kunnen we mensen helpen de verwarring rondom diëten te ontwarren en hen voorzien van informatie die daadwerkelijk een verschil maakt in hun leven?” Sindsdien zetten wij ons elke dag met onverminderde passie in om deze missie te volbrengen, door jou te voorzien van de meest up-to-date, onderbouwde en praktische informatie over alles wat met diëten en gewichtsbeheersing te maken heeft.

Waarom Dieetcheck bestaat

Dieetcheck.nl bestaat omdat we geloven dat een goed geïnformeerde beslissing de sleutel is tot een gezond en gelukkig leven. De complexiteit van voedingswetenschap, de veelheid aan tegenstrijdige adviezen, en de talloze snelle oplossingen kunnen overweldigend zijn als je probeert zin van onzin te scheiden. Wij bestaan om deze ruis te filteren en jou heldere, betrouwbare informatie te bieden die je helpt je doelen te bereiken, zonder dat je ten prooi valt aan de volgende dieethype of ongegronde claims.

Wie deel uitmaakt van Dieetcheck

Ons team is het kloppend hart van Dieetcheck.nl:

 • Ilse, met haar scherpe pen en uitgebreide kennis van nutritionele wetenschap, brengt rust en vertrouwen in de chaos van dieetadviezen.
 • Mirthe, onze creatieve geest, laat jullie de schoonheid van gezonde voeding zien en hoe ook jij daarvan kunt genieten zonder aan plezier in te boeten.
 • Jeroen, de analyse-krachtpatser, ontcijfert de meest complexe wetenschappelijke data om jou van de meest nauwkeurige informatie te voorzien.
 • Mulder, onze ervaringsdeskundige, deelt persoonlijke inzichten en leert je hoe je voedingskennis praktisch toepast in alledaagse situaties.
 • Onze ervaring met diëten en afvallen

  Met jarenlange ervaring op het gebied van diëten en gewichtsverlies, hebben wij vele trends zien komen en gaan. We hebben geleerd wat werkt, wat niet werkt en waarom sommige methoden voor sommige mensen effectief kunnen zijn, terwijl ze voor anderen niet hetzelfde resultaat opleveren. Deze rijke schat aan ervaring vormt de basis van de adviezen die we delen, zodat jouw pad naar een gezonder leven gebaseerd is op bewezen principes en realistische verwachtingen.

  Waar onze stukken zich op richten

  Onze artikelen zijn als een kompas in de dieetjungle, gericht op het geven van heldere uitleg, het verschaffen van opheldering bij twijfelachtig nieuws, het aanbieden van oplossingen voor voedingsgerelateerde problemen, en het verklaren van de mechanismen achter voedingsadviezen. Wij zorgen ervoor dat je de handvatten krijgt om de onderste steen boven te halen bij diëten, zodat je weet hoe je realistische en duurzame veranderingen in je leefstijl kunt aanbrengen.

  Hoe wij onze informatie verzamelen

  We verzamelen onze informatie uit de meest betrouwbare bronnen, waaronder wetenschappelijke studies, voedingsexperts en onze eigen praktische ervaringen. We beoordelen de laatste voedingsonderzoeken en duiken in medische vakbladen, allemaal met het doel om jou de inhoud te bieden die niet alleen informatief is, maar ook daadwerkelijk toepasbaar en behulpzaam in je dagelijks leven.


  Beste dieet

  Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.

  Bekijk de Afslank Receptenbijbel

  Is keto iets voor jou?

  Dit raden wij je aan

  Trending

  Populair