CrossFit

Crossfit is één van de snelst groeiende fitness programma’s van de laatste jaren. Het is anders dan de traditionele fitness programma’s doordat het veel uitgebreider is. Crossfit combineert krachttraining oefeningen met flexibiliteit en cardio oefeningen. Kettlebells worden gebruikt, ringen, rekken maar ook de standaard barbells met gewichten. Er is een combinatie van verschillende technieken. De nadruk ligt hierdoor niet op één aspect maar op veel meer aspecten zoals kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, snelheid, conditie, flexibiliteit, balans, coördinatie en behendigheid.

Trainen bij Crossfit wordt doorgaans 3 tot 5 keer per week gedaan. Deelnemen aan een les kan meestal iedere dag. De trainingen zijn erg intensief maar duren niet zo lang. Een les duurt normaal gesproken een uur. Er is tijd om op te warmen en de spieren los te maken. Dit wordt gevolgd door een uitleg van een oefening met een “workout of the day“ om het af te sluiten. De “workout of the day“, afgekort tot WOD, is waar het om draait. Dit is een combinatie van explosieve oefeningen in een circuit. Er is geen rust tussen de sets. De nadruk ligt doorgaans op de grote spiergroepen zoals de benen, rug, borst en de algehele core.

Oefeningen

Er zijn honderden oefeningen die gedaan worden bij Crossfit. Dit zijn enkele voorbeelden:

  • Power Clean: Een stang met gewichten van de grond krijgen tot je schouders.
  • Burpee: Een oefening waarbij je op de grond gaat liggen, een push-up doet en dan vanuit een squat positie springt en boven je hoofd klapt.
  • Snatch: Een stang met gewichten van de grond direct naar boven je hoofd brengen met de armen gestrekt.
  • Push-up: Een oefening waarbij je jezelf opdrukt vanaf de grond door de borstspieren aan te spannen.
  • Thruster: Squat met een stang met gewichten op je schouders. Bij het naar boven komen de stang de lucht in drukken tot over het hoofd met gestrekt armen.

CrossFit WOD

De “workout of the day“ (WOD) is waar een training om draait. Er zijn honderden WOD’s te doen. De bekende WOD’s zijn vernoemd naar vrouwen. De WOD is elke dag anders. Enkele voorbeelden van WOD’s.

  • Angie: 100 Pull-ups, 100 Push-ups, 100 Sit-ups, 100 Squats
  • Barbara: 5 rounds for time: 20 Pull-ups, 30 Push-ups, 40 Sit-ups, 50 Squats
  • Fran: 21-15-9 reps, for time: 95 lb. Thrusters + Pull-ups
  • Murph: for time: 1 mijl rennen, 100 Pull-ups, 200 Push-ups, 300 Squats, 1 mijl rennen

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *