Nordic walking

Nordic walking is een oefening waarbij je het gehele lichaam gebruikt. Het is geschikt voor alle leeftijd en trainingsniveaus. Door de beweging die gemaakt wordt is het niet zwaar op de gewrichten waardoor het ook onder ouderen een populaire oefening is. Nordic walking werd veel gebruikt door skiërs die in de zomer wilden trainen. Doordat er in de zomer op veel plekken geen sneeuw ligt is Nordic walking ontwikkeld. Bij Nordic walking gebruik je het bovenlichaam om het lichaam vooruit te duwen als je loopt. Een normale wandeling wordt op deze manier verandert naar een fullbody oefening.

Hoe loop je bij Nordic walking?

Als je mee wilt doen dan zijn Nordic walking stokken nodig. Goede Nordic walking stokken nemen het gewicht van de knieën af en de andere gewrichten in het onderlichaam. Hierdoor voelt het lopen lichter aan. Bij Nordic walking loop je zoals een soldaat. Je beweegt in dezelfde manier zoals je doet met normaal lopen maar je beweegt ook de armen naar voren. Het is ook belangrijk dat je schoenen draagt die geschikt zijn voor lange afstanden. De schoenen moeten een goede demping hebben en geen blaren veroorzaken. Geschikte kleding is ook nodig. Je moet goed kunnen bewegen in de kleding een voorbereid zijn voor slecht weer.

Voordelen van Nordic walking

De voordelen van Nordic walking zijn vergelijkbaar met andere gemiddeld intensieve sporten. Als het geregeld gedaan wordt dan kan het risico op hart- vaatziekten, beroertes, astma en diabetes type 2 worden verkleind. Het kan ook gebruikt worden om af te vallen. Doordat Nordic walking lichter voor de gewrichten is wordt het veel gedaan door mensen met overgewicht. Voor deze personen is Nordic walking lichter dan normaal wandelen. Een ander voordeel van Nordic walking is dat het overal gedaan kan worden.

Nordic walking kan door iedereen gedaan worden. Het wordt meestal gedaan in groepen. Er zijn verschillende groepen. Zo zijn er groepen voor mensen die aan gezondheidsproblemen werken maar er zijn ook groepen met mensen die fitter willen worden of willen afvallen. Het tempo ligt hoger bij de laatste groep.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *