Fruit

Het wordt aangeraden om minimaal 2 stukken fruit per dag te eten. Het is zelfs beter om 3 of 4 stukken fruit per dag te eten door de vele voordelen die het biedt. Fruit reinigt het lichaam doordat het veel water en vezels. Fruit wordt daardoor ook veel gegeten tijdens detox diëten die het lichaam reinigen. Het wordt aangeraden om fruit te eten als een tussendoortje of snack. Het wordt ook aangeraden om een stuk fruit bij het ontbijt te eten. Dit is namelijk het moment dat het lichaam begint met het reinigen van de vorige dag.

Appels

Appels bieden veel voordelen voor het lichaam. Het risico op diabetes, astma, kanker en cardiovasculaire ziekten wordt kleiner door het eten van appels. Ze bevatten daarnaast veel antioxidanten die de vrije radicalen in het lichaam bestrijden en verbeteren het immuunsysteem. De voedingswaarde van appels is hoog aagezien het veel vitamines en mineralen bevat. Appels bevatten vitamin A, B, C, potassium, magnesium, calcium maar ook ijzer en fosfor.

Peren

Peren lijken erg op appels. De eigenschappen verschillen niet veel van elkaar. Peren zijn een goede bron voor vezels en antioxidanten. Ze hebben een goede invloed op het bloedsuikergehalte en het metabolisme. Peren bevatten vitamine C, potassium, magnesium, selenium en foliumzuur.

Sinaasappels

Sinaasappels worden meestal als snack of tussendoortje gegeten. Ze worden ook gebruikt in vers geperste Jus d’Orange. Ze bevatten veel vitamine C, zelfs bijna twee keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Sinaasappels hebben daarnaast veel antioxidanten en vezels. Ze bevatten vitamine A, B, E, zink, potassium, fosfor, calcium, ijzer, magnesium en selenium.

Bananen

Bananen worden veel gegeten als een snack of tussendoortje. Het heeft daar ook de goede eigenschappen voor. Bananen bevatten koolhydraten die helpen in het verlagen van het bloedsuikergehalte. Ze bevatten veel vezels maar geen vet, zout of cholesterol. Bananen hebben ook veel antioxidanten die goed zijn voor het lichaam. Bananen bevatten vitamine B6 en C, magnesium en potassium.

Mandarijnen

Mandarijnen worden door veel mensen in Nederland gegeten. De voedingswaarde is hoog en het bevat weinig calorieën. Mandarijen bevatten vezels en antioxidanten die voordelig zijn voor de gezondheid. De antioxidanten in mandarijnen beschermen tegen veel voorkomende ziektes en aandoeningen zoals tumoren, kanker en hart- en vaatziekten. Ze bevatten ook vitamine B, potassium, foliumzuur en carotenoïden.

Bosbessen

Bosbessen zijn de laatste jaren populair geworden in combinatie met verschillende diëten. Dit is met name doordat het een goede bron is van antioxidanten en vezels. Deze bevechten de vrije radicalen in het lichaam waardoor de cellen niet beschadigd raken. Ze helpen ook bij het verlagen van het cholesterol en het beschermen van het hart. Bosbessen bevatten vitamine A en C en calcium.

Druiven

Druiven bestaan voor het grootste gedeelte uit water, circa 80 procent. Ze hebben een lage score op de glycemische index wat betekent dat ze langzaam verteerd worden en zorgen voor een stabieler bloedsuikergehalte. Druiven bevatten vitamine B6.

Aardbeien

Aardbeien zijn lekker maar ook goed voor het lichaam. Ze bevatten veel gezonde voedingsstoffen die het lichaam goed kan gebruiken. Aardbeien kunnen de bloeddruk verlagen, het geheugen verbeteren en het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Aarbeien bevatten vitamine C en foliumzuur. Hiernaast bevatten ze antioxidanten en vezels.

Perzikken

Perziken bevatten weinig calorieën maar veel voedingsstoffen. Het is daardoor goed te gebruiken als snack of tussendoortje. Ze zijn goed voor het immuunsysteem en beschermen het lichaam tegen vrije radicalen en huidziekten. Ze bevatten veel antioxidanten en vezels. Perziken hebben ook vitamine B, C, calcium, potassium, zink, foliumzuur en bèta-caroteen.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *