Wat is de glycemische index?

De glycemische index geeft aan hoe snel koolhydraten verteerd worden en opgenomen in het bloed. De waarde op de glycemische index wordt ook wel GI of GI waarde genoemd. Elk product heeft een andere waarde op de glycemische index. Als koolhydraten worden opgenomen door het lichaam dan stijgt de bloedsuikerspiegel. De GI waarde wordt grotendeels bepaald door de snelheid waarmee de bloedsuikerspiegel stijgt.

Lage GI waarde

Een voedingsmiddel met een lage GI waarde wordt langzaam opgenomen in het bloed. De bloedsuikerspiegel stijgt maar heel weinig. Producten hebben een lage GI waarde met een waarde dat lager is dan 55. Deze producten zijn bijvoorbeeld zilvervliesrijst, pasta en fruit.

Hoge GI waarde

Een voedingsmiddel met een hoge HI waarde wordt snel opgenomen in het bloed. De bloedsuikerspiegel stijgt snel. Producten hebben een hoge GI waarde met een waarde dat hoger is dan 70. Deze producten zijn bijvoorbeeld witbrood, limonade en witte rijst.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *