Wat is een calorie?

Calorieën worden gebruikt voor het meten van de energie dat het lichaam krijgt vanuit voeding. Dit is de energie dat het lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. Calorieën worden in veel diëten gebruikt om aan te geven hoeveel gegeten mag worden. Als je wilt afvallen dan moet er minder calorieën binnenkomen dan waar het lichaam om vraagt. Dit betekent dat je moet weten hoeveel calorieën er in het eten zit dat je eet.

Hoeveel calorieën heb ik nodig?

Een vrouw heeft ongeveer 2000 calorieën per dag nodig. Voor mannen ligt het gemiddelde benodigde aantal calorieën op 2500 per dag. Dit zijn echter hele ruime gemiddeldes. Hoeveel je nodig hebt kun je berekenen op het internet. Het aantal calorieën per dag is voor iedereen anders. Het hangt af van je gewicht, leeftijd, lengte en activiteit factor.

Calorieverbruik berekenen

Je kunt een standaard berekening maken om het benodigde aantal calorieën uit te rekenen. Dit doe je door het door je gewicht in kilo’s te vermenigvuldigen met 30. Dit is ongeveer wat je dagelijks nodig hebt. Om af te vallen moet je je gewicht in kilo’s vermenigvuldigen met 24. Dit is slechts een schatting maar het geeft wel een goede indicatie van hoeveel calorieën je nodig hebt op een dag.

Een dieet gebaseerd op het aantal calorieën kan je een goed beeld geven op hoeveel calorieën je per dag binnenkrijgt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die weten hoeveel calorieën ze ongeveer op een dag eten vaker een gezond gewicht hebben dan mensen die het niet weten. Als je weet hoeveel calorieën je per dag eet is het makkelijker om af te vallen. Je kunt dan bijvoorbeeld eten vervangen voor voedingsmiddelen met minder calorieën. Zo kun je stapsgewijs steeds meer aanpassingen doen aan je eetpatroon naarmate je begint af te vallen.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *