Wat is het jojo-effect?

Wie veel diëten heeft geprobeerd maar nooit veel succes heeft gehad weet precies wat het jojo-effect is. Het jojo-effect is het weer terug aankomen van de verloren kilo’s na het afvallen. Dat is vervelend en daarnaast werkt het ook demotiverend. Je hebt immers je best gedaan om af te vallen en binnen de kortste keren zit het gewicht er weer op.

Als mensen gaan afvallen dan gebeurt dit vaak door minder te eten. Het lichaam krijgt dan minder voedingsstoffen binnen. Hier past het lichaam op aan en beschermd zichzelf. De verbranding gaat langzamer werken om te zorgen dat de energie dat binnenkomt voldoende is om het lichaam van energie te voorzien. Het lichaam verbruikt dan minder energie voor dezelfde functies. Als je af bent gevallen en je gaat weer meer eten dan is je lichaam daar nog niet klaar voor. Het verbruikt zelfs minder dan het binnenkrijgt waardoor je snel te veel eet. Het gevolg is dat er weer snel kilo’s bijkomen. Het jojo-effect voorkomen doe je door de volgende tips te gebruiken:

  • Niet te snel afvallen
  • Geen crashdiëten volgen
  • Het gewicht stabiel houden
  • Slechte eetgewoontes veranderen
  • Niet te veel afvallen

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *