Willekeurig Artikel


 
Bekijk ook
 

Dukan dieet

 

 
Dukan dieet
 

Dieet: ,
 
Beoordeling
8.3
8.3/10


 

Pluspunt


Door de eiwitten wordt spiermassa grotendeels behouden.

Minpunt


De periode zonder koolhydraten is zwaar voor velen. 
Volledige Dieet Uitleg
 
 

Het Dukan dieet is gebaseerd op een hoge inname van eiwitten. Net zoals bij andere diëten moet je je eten aanpassen en zelfs je levensstijl om gewichtsverlies permanent te laten zijn. Er zijn vier fases in het Dukan dieet.

De fases van het Dukan dieet

In de aanvalsfase heb je een korte periode met alleen maar eten met eiwitten. Voor iemand die veel koolhydraten eet kan het moeilijk zijn maar het is maar voor enkele dagen. In de twee fases daarna worden koolhydraten langzaam weer stapsgewijs toegevoegd aan het eten. De laatste fase is de permanente fase. Deze fase is gericht op de tijd na het dieet. In deze tijd probeer je je gewicht te behouden. Dit doe je door één dag per week een eiwitdag te houden.

Voor wie is het dieet geschikt?

Als je een vleeseter bent dan vind je dit dieet lekker. Je hebt veel keuzes uit vlees om te eten zoals biefstuk, kip, kalkoen, vis en eieren. Deze eiwitbronnen komen veel terug in het dieet. Voor vegetariërs is het dieet moeilijker vol te houden omdat deze de eiwitten uit weinig producten kunnen halen. In het Dukan dieet gaat het erom om voldoende eiwitten binnen te krijgen van de toegestane bronnen. De periodes met geen of weinig koolhydraten kunnen moeilijk zijn in het begin maar je leert er mee omgaan.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel

0 ReactiesWees de eerste om te reageren!


Geef je reactie


(required)