Eiwitshakes kopen: waar moet je op letten?: in Afvallen
 
 

Eiwitshakes kopen: waar moet je op letten?


Fanatiek bezig in de sportschool? Ben je vastberaden om dit jaar je goede voornemens dan eindelijk uit te laten komen? Droom je van een spiermassa waar je u tegen zegt? Dan kunnen eiwitshakes weleens iets voor jou zijn. Vele ervaren sporters zweren erbij: het nemen van dranken vol met eiwitten als aanvulling op de dagelijkse maaltijden. Maar hoe weet je nu precies of dit iets voor jou is en of je het daadwerkelijk wel nodig hebt? En mocht je al overtuigd zijn, waar koop je ze dan en welk merk kun je dan het beste kiezen? Omdat er zoveel informatie beschikbaar is, kan er zo nu en dan wat verwarring ontstaan. We zetten wat zaken graag voor je op een rijtje.

Waarom kiezen voor eiwitshakes?

Wanneer je intensief sport, heeft je lichaam veel eiwitten nodig om de spieren, de organen, het zenuwstelsel en het bloed optimaal te laten functioneren. Tijdens het sporten ontstaat er namelijk lichte spierschade in de vorm van scheurtjes in het spierweefsel. Na het sporten begint je lichaam te werken om deze schade weer te herstellen. Het volledig herstellen van je spierweefsel neemt zo’n 24 tot 48 uur in beslag. Dat is afhankelijk van jouw lichaam en jouw trainingsprogramma en –ervaring. Deze herstelwerkzaamheden zorgen ervoor dat je spier sterker wordt en groeit. Je lichaam heeft eiwitten nodig om deze herstelwerkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Daarom kiezen veel sporters ervoor om extra eiwitten in te nemen om hun lichaam als het ware een handje te helpen. “Eiwitshakes moet je echter niet zien als een maaltijdvervanger, maar als een aanvulling op je dagelijkse eetpatroon” volgens Eiwitshake.net. “Ideaal wanneer je het idee hebt niet genoeg eiwitten uit je voeding te halen.”

Hoe weet ik wat voor eiwitshake ik moet kopen?

Online is er ontzettend veel aanbod beschikbaar. Grote kans dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Hierdoor kan het lastig zijn om erachter te kopen wat voor soort eiwitshake je moet kopen. We maken het graag wat overzichtelijker voor je door precies uit te leggen wat nu het verschil is tussen deze verschillende soorten. Met caseïne-eiwit worden eiwitten uit zuivel bedoeld. Het voordeel van dit type eiwit is dat het veel aminozuren bevat die je lichaam langzaam geleidelijk opnemen. Wei-eiwitten, beter bekend als whey-eiwitten, is een restproduct van kaas. Wanneer er dus kaas gemaakt wordt, blijven whey-eiwitten over. Hoewel dit type eiwitten eerst altijd bij het vuilnis werd gegooid, kwamen mensen er op een gegeven moment achter dat dit een grote, biologische eiwitbron is dat ook nog eens snel geabsorbeerd wordt. Ben je vegetariër en neem je daardoor niet graag de voorgaande types in? Kies dan voor soja-eiwitten die gemaakt worden van zeewier. Dit type eiwit is ook erg geschikt wanneer je wat gewicht wilt verliezen aangezien het je stofwisseling een flinke oppepper geeft.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Eiwitshakes kopen: waar moet je op letten?