Linda lijnt zit erop: wat hebben we geleerd?: in Afvallen
 
 

Linda lijnt zit erop: wat hebben we geleerd?


Linda de Mol; wie kent haar niet. Begin dit jaar begon de presentatrice en eigenaar van Lindanieuws en magazine met een strijd tegen de kilo’s. Het was een groot succes. Niet alleen verloor Linda zelf de nodige kilo’s maar ook was het een succes voor de volgers van de strijd. Linda nodigde de lezers uit om met haar mee te doen. Dit resulteerde in meer dan 100.000 likes op de populaire Facebook pagina en duizenden mensen schreven zich in op de nieuwsbrief. Op de vraag hoeveel kilo’s de inschrijvers wilden verliezen: gemiddeld 7 kilo.

Wat we geleerd hebben

Linda zelf is 4 kilo afgevallen tijdens de campagne. Niet erg veel maar elke kilo telt. Als je ervan uitgaat dat het maar zes weken duurde is 4 kilo een mooi resultaat waar veel mensen jaloers op zullen zijn. Met een reeks vlogs kon je bijhouden hoe het ging met Linda en waar ze het moeilijk mee had. Alles was te volgen op de website van Linda maar als je een proefabonnement op Linda genomen had dan kon je in het tijdschrift ook alles lezen.

Verlaag de calorieën niet teveel

Een gemiddelde vrouw heeft 2000 calorieën per dag nodig. Linda begon haar uitdaging met 1500 calorieën per dag. Zoals je leest is Linda afgevallen dus het is niet nodig om direct jezelf uit te hongeren met maximaal 800 calorieën per dag.

Een strak eet- en sportschema werkt

Het is misschien niet de leukste optie maar een strakke planning van je eten en sport helpt. Zo deed Linda het ook. Het voordeel van een vaste planning is dat je precies weet wat je verbruikt, wat je binnenkrijgt en hoeveel je kunt afvallen.

Het is niet makkelijk

Wat we geleerd hebben is dat het niet makkelijk is. Je kunt de week volle goed beginnen met een uur lang cardio maar dan heb je een verjaardagslunch en wordt je uitgenodigd voor een etentje bij een Japans restaurant. Linda is niet de enige die het meemaakt. Wat we hieruit leren is dat iedereen te maken krijgt met verleidingen. Het is geen zonde om een keer van je dieet af te wijken, als je direct erna maar weer doorgaat met je dieet.

Wat verder nog leerzaam is

  • Ontbijtkoek bevat veel suiker
  • Seks is niet de meest efficiënte afvalmethode
  • Gezonde, onverzadigde vetten zijn goed voor je
  • Fruit kun je beter eten dan drinken
  • Je bent niet de enige die het moeilijk heeft met chocolade

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Linda lijnt zit erop: wat hebben we geleerd?