Stoppen met roken en geen gewicht aankomen: in Gezondheid
 
 

Stoppen met roken en geen gewicht aankomen


Stoppen met roken is mogelijk zonder aan te komen. Er zijn enkele manieren om het gewicht dat je aankomt te verminderen. Tegelijkertijd wordt het makkelijker om te stoppen met roken met deze tips:

Gezond leven

Alhoewel je waarschijnlijk stopt met roken omdat je gezonder wilt leven is het goed om al gezond te eten, te drinken en te sporten. Hierdoor wordt in ieder geval het aankomen van gewicht sterk verminderd. Door gezond te eten en te drinken voorkom je eetbuien en het verlangen naar producten met veel suikers. Je hebt meer energie door het gezonde eten wat je helpt bij het stoppen met roken. Door te sporten wordt de drang naar roken verminderd. De zin in een sigaret wordt minder door geregeld te sporten. Het is ook een afleiding om niet aan het roken te denken. Veel water drinken hoort er ook bij. Door voldoende te drinken, zo’n 8 glazen per dag, kunnen de giftige stoffen van het roken het lichaam verlaten.

Kauwgom

Veel mensen die stoppen met roken willen wat anders te doen hebben. Kauwgom wordt door veel mensen gebruikt. Met kauwgom in je mond snak je minder snel naar een sigaret. Je bent immers al wat aan het doen met je mond. Kauwgom zorgt er ook voor dat je er minder aan denkt. Dit komt doordat je wat te doen hebt als je aan het kauwen bent op kauwgom. Het is zelfs mogelijk om kauwgom te kopen met nicotine. Deze kauwgom wordt gebruikt om het nicotine af te bouwen.

Het grotere doel

Alhoewel veel mensen denken dat ze veel kilo’s aankomen na het stoppen met roken valt dit reuze mee. Gemiddeld komen mensen niet meer dan 2 tot 4 kilo aan in gewicht. Dat is niets vergeleken met het voordeel dat bereikt wordt door te stoppen met roken. Het risico op gezondheidsproblemen zoals longziekten en hartaanvallen wordt sterk verminderd. Het is daarom belangrijk om het grotere doel in de gaten te houden en dat is een gezonder lichaam. Dat is echter ook mogelijk als je 2 tot 4 kilo bent aangekomen. Overgewicht is zelfs minder schadelijk voor het lichaam dan roken.

Steun zoeken

Zoek steun van vrienden, familie en andere mensen in je omgeving. Succes met stoppen met roken is makkelijker door het tegelijk te doen met iemand anders. Als iemand in je omgeving ook stopt met roken dan kunnen jullie beiden elkaar in het gareel houden. Bespreek met elkaar de vooruitgang maar ook hoe te gedragen en handelen in bepaalde situaties. Op deze manier kun je elkaar scherp houden en helpen.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Stoppen met roken en geen gewicht aankomen