Tips om onvrijwillig afvallen tegen te gaan: in Afvallen
 
 

Tips om onvrijwillig afvallen tegen te gaan


Als je het moeilijk vindt om voldoende te eten dan kan dit voor een tekort aan bepaalde voedingsstoffen zorgen. Het lichaam kan dan te weinig essentiële vitamines en mineralen binnenkrijgen. Het gevolg is dat je je vermoeid voelt, energiegebrek hebt en je slecht voelt. Je kunt er ook door afvallen terwijl je dat eigenlijk niet wilt.

Stress en ziekte

Gewichtsverlies kan veroorzaakt worden door ziekte, depressies of stress. De stress kan voorkomen uit verschillende situaties zoals verhuizen, van baan veranderen of een slechtlopende relatie. Er zijn ook medicijnen die als bijwerking de eetlust verminderen. Het is dan belangrijk dat je blijft eten, ook al is het minder dan normaal en heb je geen honger.

Hoe kun je merken dat je afgevallen bent?

Je kunt aan bepaalde dingen zien dat je bent afgevallen. Als je ring losser om je vingers gaat zitten dan is de kans groot dat je bent afgevallen. Hetzelfde geldt voor kleding. Als je afvalt dan is dit meestal het eerst te zien aan kleding. De kleding gaat losser zitten en het is ook mogelijk dat je opeens een riem om moet doen. Hiernaast is de weegschaal een makkelijke manier om te zien of je bent afgevallen. Het is hierbij wel nodig om je geregeld te wegen.

Tips om onvrijwillig afvallen tegen te gaan

  • Eet snacks tussen de maaltijden door
  • Gebruik geen zoete, vette of ongezonde snacks
  • Blijf actief zodat je meer eetlust krijgt
  • Heb altijd wat te snacken bij je zoals noten
  • Drink voldoende
  • Eet ook wanneer je geen honger hebt
Tips om onvrijwillig afvallen tegen te gaan

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel