Waarom meer eiwitten eten goed voor je is: in Afvallen
 
 

Waarom meer eiwitten eten goed voor je is


Eiwitten zijn belangrijk als je wilt afvallen. Ze kunnen je metabolisme versnellen en je spiermassa behouden. Hiernaast worden eiwitten langzaam verteerd waardoor je niet snel honger krijt. In vergelijking met koolhydraten en vetten verbruiken eiwitten meer energie door het lichaam. Je metabolisme in ruststand is hoog als je eiwitten eet. Voor een normaal persoon is 1 gram per kilo lichaamsgewicht voldoende. Voor een sporter ligt dit tussen 1,5 en 2 gram per kilo en voor een bodybuilder is het meer dan 2 gram per kilo lichaamsgewicht.

Waar zitten eiwitten in?

Eiwitten zijn te vinden in vlees zoals kip, kalkoen en biefstuk maar ook in vis. Andere etenswaren zoals eieren, bonen en zuivel bevatten ook veel eiwitten. Bekende en populaire diëten zoals het Atkins dieet en het South Beach dieet zijn gebaseerd op veel eiwitten in het dieet. Onderzoeken hebben aangetoond dat het metabolisme twee keer hoger is na een maaltijd met veel eiwitten in tegenstelling tot een maaltijd met koolhydraten.

Eieren

Eieren zijn een goede bron van eiwitten. Het eiwit in een ei is van de hoogte biologische waarde. Alleen het eiwit uit het menselijk lichaam is beter. Eieren komen in bijna elk gezond dieet voor. Naast dat de eieren een goede bron van eiwitten zijn leveren ze ook vitamines en mineralen. Dit is zijn de vitamines A, B2 en D en daarnaast ook iodine. De eieren zijn ook makkelijk te bewaren en te bereiden. Je kunt er zoveel van eten als je wilt. Het is echter niet verstandig om alleen maar eieren te eten omdat een gevarieerd eetpatroon belangrijker is.

Eieren en cholesterol

Eieren bevatten cholesterol. Dit bekent dat de cholesterol niveaus in het lichaam worden verhoogd na het eten van eieren. Een hoog cholesterol vergroot het risico op hart- en vaatziekten. Toch zijn er weinig restricties bij het eten van eieren. Dit komt doordat het veel belangrijker is om te letten op de inname van verzadigde vetten. Deze hebben een veel groter effect op het metabolisme dan eieren.

Eiwitpoeder

Eiwitpoeders zijn enorm populair geworden toen de voordelen bekend werden voor na een training. Het lichaam heeft na een training een grote vraag naar eiwitten. De eiwitpoeders worden snel opgenomen waardoor het lichaam snel wordt voorzien van de eiwitten waar het naar vraagt. De eiwitten bestaan uit aminozuren die het lichaam nodig heeft voor het bouwen en het onderhouden van de spiermassa. Eiwitpoeders bevatten een geraffineerde vorm van eiwitten. De eiwitten worden gefilterd in de fabriek zodat er eiwitpoeder ontstaat. Alleen het beste eiwit wordt gefilterd voor de poeders. Dit wordt gedaan doordat deze eiwitten erg gewild zijn als supplement. Er zijn verschillende eiwitpoeders te koop. De variaties op het eiwitpoeder ontstaan door het filteren van het eiwit. Er zijn verschillende stadia voor het filteren van de eiwitten. De meeste pure vorm dat bereikt met de hoogste kwaliteit wordt na veel filteren is het duurst.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Waarom meer eiwitten eten goed voor je is