Welke eetgewoontes moet ik veranderen?: in Voeding
 
 

Welke eetgewoontes moet ik veranderen?


Als je bent aangekomen dan is daar meestal een reden voor. De meest voorkomende reden voor aankomen in gewicht zijn slechte eetgewoontes. Het gewicht wordt voor een groot deel bepaald door wat je eet en hoe je eet. Je kunt nog zoveel sporten als je wilt, als je te veel eet dan kom je aan in gewicht. Je komt aan in gewicht als je meer calorieën binnenkomen dan er worden verbruikt. Het lichaam kan de overbodige calorieën niet verbruiken waardoor deze worden opgeslagen als vetreserves. Als je wilt afvallen dan moet je de slechte eetgewoontes aanpassen. Door de eetgewoontes te veranderen kun je vooruitgang boeken en het gewicht verminderen.

Welke producten moet ik vermijden?

Producten die je het beste kunt vermijden zijn producten met veel vetten. Deze kunnen niet makkelijk verteerd worden. De vetten zorgen ervoor dat het slechte cholesterol verhoogd wordt. Het goede cholesterol neemt af. Dit heeft een nadelig effect op de gezondheid. Producten met veel vet moeten vermeden worden. Dit zijn producten zoals chocolade, snacks, cake en frituur.

Als je wilt afvallen dan is het verstandig om minder producten met suiker tot je te nemen. Suiker wordt direct door het lichaam opgenomen. Het heeft weinig tijd nodig om te verteren en komt direct in de bloedbaan. Als je dit niet direct verbruikt dan wordt het opgeslagen als vet. Doordat veel mensen de energie niet direct gebruiken worden veel suikers opgeslagen als vet. Om dit te voorkomen moet je suikerproducten zoveel mogelijk verminderen. Je kunt kiezen voor zoetjes in plaats van suiker of voor lightproducten.

Langzaam of snel eten?

Als je langzaam eet en ruim de tijd neemt dan eet je minder. Als je minder eet krijg je minder calorieën binnen. Als je eet zonder erbij na te denken eet je snel te veel. Dat is niet de bedoeling en een verkeerde manier van eten. Als je eet dan heeft het tijd nodig voordat de signalen vanuit de maag naar de hersenen worden doorgegeven. De hersenen hebben daardoor niet direct door dat de maag vol zit. Als je snel eet dan is er niet genoeg tijd om de signalen door te geven waardoor je meer eet dan nodig is.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Welke eetgewoontes moet ik veranderen?