Welke producten bevatten veel eiwitten?: in Voeding
 
 

Welke producten bevatten veel eiwitten?


Eiwitten zijn de bouwstof voor het lichaam. Een ander woord voor eiwitten is proteïne. Eiwitten worden voor veel functies in het lichaam gebruikt en het komt voor in veel producten. Het levert calorieën voor het lichaam maar ook essentiële aminozuren. Eiwitten worden tijdens de vertering omgezet in aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstoffen die het lichaam nodig heeft voor het onderhouden en bouwen van de cellen. Het lichaam kan een aantal aminozuren ook zelf aanmaken maar niet allemaal. Deze aminozuren zijn essentieel. Deze aminozuren zijn essentieel omdat het lichaam deze niet zelf aan kan maken. Het lichaam moet deze aminozuren uit de voeding halen.

Eiwitten kunnen dierlijk zijn maar ook plantaardig. De dierlijke eiwitten zijn te vinden in vlees, vis, zuivel en eieren. Eiwitten afkomstig van planten zijn te vinden in noten, peulvruchten, brood en graanproducten. De meeste eiwitten worden uit vlees en vis gehaald. Een man heeft dagelijks gemiddeld zo’n 60 gram eiwit nodig. Een vrouw heeft dagelijks gemiddeld zo’n 50 gram eiwit nodig. Voorbeelden van producten met veel eiwitten zijn de volgende:

  • Kip
  • Kalkoen
  • Biefstuk
  • Koolvis
  • Makreel
  • Tonijn

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Welke producten bevatten veel eiwitten?