Zijn dieetpillen veilig?: in Gezondheid
 
 

Zijn dieetpillen veilig?


Veel mensen zijn tegen het gebruik van dieetpillen maar anderen zijn er voorstander van. De meningen zijn verdeeld. De dieetpillen moeten niet gezien worden als het middel om snel veel gewicht mee te verliezen. Dieetpillen zijn slechts een hulpmiddel en niet een redmiddel. Dieetpillen kunnen je helpen bij het afvallen maar ze kunnen het niet voor je doen. Sommige dieetpillen helpen niet direct met het afvallen maar kunnen bijvoorbeeld helpen om je minder honger te laten voelen tijdens het afvallen.

Wat zeggen de onderzoeken?

Er zijn door de jaren heen veel verschillende onderzoeken geweest naar dieetpillen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er vaak claims worden gedaan door de producenten die te mooi zijn om waar te zijn. Zo kun je niet 10 kilo binnen een maand afvallen door alleen dieetpillen te gebruiken. Er is onderzoek gedaan naar de resultaten van de dieetpillen maar ook naar de effecten op de gezondheid en de effectiviteit. Het resultaat is vaak beneden verwachting geweest. De resultaten die worden beloofd door de producent worden bijna nooit waargemaakt in gecontroleerde onderzoeken.

Als je dieetpillen eens wilt proberen dan moet je de pillen niet zien als de oplossing voor je overgewicht probleem. De dieetpillen kunnen je hoogstens helpen om het afvallen wat makkelijker te maken. Dieetpillen worden ook wel supplementen genoemd. Dit zijn producten die je ergens bij ondersteunen. De pillen kunnen je bijvoorbeeld minder honger laten hebben of het vocht verminderen. De pillen zullen niet het vet op je lichaam laten verdwijnen zoals veel mensen denken.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Zijn dieetpillen veilig?