Afvallen zonder te sporten?: in Vet verbranden
 
 

Afvallen zonder te sporten?


Afvallen zonder sporten is mogelijk maar met sporten is het makkelijker. Het gaat er uiteindelijk om dat je meer verbruikt dan je binnenkrijgt. Doordat je meer verbruikt dan je voeding worden er reserves aangesproken zoals de vetreserves om het lichaam te voorzien van energie. Ook als je niet sport kun je een tekort krijgen door simpelweg minder te eten. Sporten is in dat geval niet noodzakelijk om af te vallen.

Behoud van spiermassa

Sporten kan helpen bij het afvallen. Door te sporten verbruik je meer energie. Niet alleen tijdens het sporten maar ook tijdens rust. Door het afvallen raak je niet enkel vet kwijt. Het is ook mogelijk dat de spiermassa afneemt. Om dit te voorkomen is sporten nodig zodat je spieren in een goede conditie blijven. De spiermassa kan dan weliswaar afnemen maar dit is minder dan wanneer er niet gesport wordt.

Het is niet nodig om naar de sportschool te gaan en dit vier keer per week te doen. Elke vorm van lichaamsbeweging is goed om af te vallen. Je kunt ook een wandeling maken tijdens de middagpauze of de trap nemen in plaats van de lift. Door al deze simpele dingen in je leven aan te passen kun je veel extra calorieën verbranden en je verbruik verhogen. Lichaamsbeweging is goed voor het lichaam, niet alleen voor het afvallen. Door te bewegen voel je je ook energieker en meer vitaal.

Afvallen zonder te sporten?

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel