Afvallen bij een druk leven: in Afvallen
 
 

Afvallen bij een druk leven


Afvallen wordt er niet makkelijker op als je een drukke baan hebt, een vrouw en kinderen. Je hebt niet de tijd van de wereld om te sporten en fit te worden. Toch zijn er manieren om af te vallen die passen in je dagelijkse routine. Dit zijn manieren waarbij je niet al je tijd kwijt raakt. Sommigen zijn zelfs zo makkelijk te doen dat ze achter het bureau nog te doen kunnen zijn.

Kies voor gezonde snacks

Als je een lange drukke werkdag hebt dan is het makkelijk om een slechte snack te kiezen. Snoepjes en ander junk food kunnen je makkelijk overhalen maar deze zijn juist heel slecht als je wilt afvallen. Zorg dat je alleen maar gezonde snacks bij je hebt zoals fruit, groenten en bijvoorbeeld crackers. Kies voor snacks met weinig calorieën zodat het niet veel uitmaakt hoeveel je ervan eet.

Wandel vaak en veel

Wanneer je ook maar kunt; wandel een stukje. Je verbrandt bij elke wandeling calorieën. Hierdoor kun je makkelijk en zonder de moeite van hardlopen afvallen. Het gaat misschien niet zo snel als hardlopen maar je verbrandt in ieder geval voldoende calorieën. Het past ook bijna in elke werkdag. Als je normaal gesproken tijdens je werkdag de lift pakt dan neem je in het vervolg de trap. Traplopen kost energie wat weer leidt naar het verbranden van meer calorieën. Als je voor een lange periode stilzit kan je metabolisme vertragen. Kom dus vaker uit je stoel tijdens het werk.

Drink veel water

Het komt vaak voor dat we gaan eten terwijl we dorst hebben. Drink daarom voldoende water. Door water te drinken heb je ook minder honger. Zorg dat je op je werkplek en in je tas een klein flesje met water hebt die je altijd bij je draagt. Als je hiervan de hele dag tussendoor drinkt en weer bijvult heb je minder honger. Je hebt ook meer het gevoel dat je vol zit als je veel water drinkt. Hierdoor snack je minder en blijf je onderweg naar meer kilo’s lichter.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Afvallen bij een druk leven