Vet verbranden met krachttraining: in Vet verbranden
 
 

Vet verbranden met krachttraining


Krachttraining is goed voor het lichaam als je wilt afvallen. Met krachttraining verbrand je energie omdat je fysieke inspanning levert. Je hebt als voordeel dat je spiermassa aankomt bij krachttraining. Spiermassa vraagt om meer energie dan vet. Hierdoor verbrand iemand die gespierd is meer energie dan iemand die niet gespierd is. Door krachttraining te doen vraagt je lichaam over een dag gezien om meer energie. Hierdoor kun je sneller afvallen.

Krachttraining proberen

Afvallen wordt bijna altijd in verband gebracht met cardiotraining en met voeding. Het gaat echter nog sneller als je ook krachttraining erbij doet. Je kunt de cardiotraining combineren met krachttraining. Het is de meest effectieve manier om je lichaam een betere vorm te geven. Dit geldt voor mannen en vrouwen. Veel vrouwen denken dat krachttraining voor grotere spieren gedaan wordt maar dat is niet zo. Het lichaam van de vrouw heeft ook baat bij krachttraining. Door de krachttraining komen de spieren beter uit en het lichaam wordt strakker. Door meer spiermassa verbruikt het lichaam ook meer calorieën. Het lichaam moet meer calorieën verbruiken om de spiermassa te onderhouden.

Leg de nadruk op de grote spiergroepen

Als je begint met krachttraining om te afvallen dan is het belangrijk je te richten op de grote spiergroepen. Dit zijn de borst, rug en benen. Deze spiergroepen verbruiken de meeste energie. Voor deze spiergroepen moet je compound oefeningen doen. Dit zijn oefeningen die zich op een bepaalde spier richten maar indirect ook de rest van het lichaam traint. Een voorbeeld van zo’n oefening is opdrukken. De oefening legt vooral de nadruk op de borstspieren maar je traint er ook de schouder, triceps en buik mee. Deze oefeningen zijn goed voor spieropbouw maar ook voor het verbranden van calorieën.

Vet verbranden met krachttraining

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel