Waarom kan ik geen platte buik krijgen?: in Vet verbranden
 
 

Waarom kan ik geen platte buik krijgen?


Als je probeert om een platte buik te krijgen dan kan het soms demotiverend zijn als je ziet hoeveel werk het kan kosten. Het vet rond de buikstreek is meestal het moeilijkste weg te krijgen. Veel frustratie komt uit het feit dat mensen onrealistische doelstellingen hebben. Niets is moeilijker om een doel proberen te halen dat ver weg is en bijna of helemaal niet haalbaar.

Verander je dieet

De eerste stap om het buikvet te verliezen en een platte buik te krijgen is het wijzigen van je dieet. Door over de dag gezien meer maaltijden te nemen maar kleinere maaltijden wordt je metabolisme versneld. Daarnaast is het van belang om iedere dag minder te eten dan je lichaam nodig heeft. Daarvoor moet je je caloriebehoefte berekenen. Eet hiernaast alleen maar natuurlijke producten. Deze producten hebben geen onnodige en overbodige toevoegingen die niet gezond voor je zijn.

Beweeg meer en geregeld

Als je vet rond je buik kwijt wilt raken dan is een dieet in combinatie met lichaamsbeweging het beste. Door te bewegen kun je door een plateau breken. Doordat je spieren prikkels krijgen is het ook makkelijker om spiermassa te behouden tijdens het afvallen. Lichaamsbeweging dat vaak wordt gedaan is bijvoorbeeld wandelen, dansen, hardlopen en fietsen.

Buikspieroefeningen kunnen het buikvet niet laten verdwijnen

Hoewel veel mensen dit niet weten kun je niet op maar één gedeelte van je lichaam vet verbranden door die spieren te trainen. Buikspieroefeningen helpen voor de buikspieren maar niet direct voor minder buikvet. Doordat je beweegt verbrand je calorieën en hierdoor kun je vet verliezen. Waar dit vet eraf gaat bepaalt je lichaam. Dat hoeft dus niet op de buik te zijn. Het is een misverstand dat buikspieroefeningen het buikvet laten verdwijnen.

Waarom kan ik geen platte buik krijgen?

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel