HIIT cardio om vet te verbranden: in Vet verbranden
 
 

HIIT cardio om vet te verbranden


HIIT is de afkorting van High intensity interval training. Het is een vorm van cardio waar de oefeningen in een interval worden gedaan. Het heeft voor veel mensen wonderen gedaan op het gebied van afvallen. Het wordt gebruikt om vet te verbranden, spieren duidelijker zichtbaar te laten worden en om de conditie te verbeteren. HIIT hoeft maar tot 20 minuten te duren wat betekent dat je er ook niet veel tijd aan kwijt hoeft te zijn. Het voordeel van HIIT is dat het een afterburn effect heeft. Je verbrandt 24 uur lang na de training nog calorieën door de HIIT sessie. Bijna elke cardio oefening kan gebruikt worden voor HIIT. Dit kan bijvoorbeeld hardlopen zijn, fietsen of roeien.

Voorbeeld HIIT training

Een voorbeeld van een HIIT training is het volgende. Je begint met 5 minuten warm-up met hardlopen. Na de 5 minuten ga je de snelheid voor een minuut verhogen zodat je de minuut nog maar net kunt volmaken. Hierna volgt een minuut rust waarbij je op een langzaam tempo doorloopt. Na deze minuut verhoog je weer de snelheid voor een minuut met gevolgd een minuut weer rust op een lager tempo. Een HIIT training verbrandt binnen 20 minuten evenveel als een normale cardio sessie van een uur.

HIIT cardio om vet te verbranden

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel