5 Manieren om sneller vet te verbranden: in Vet verbranden
 
 

5 Manieren om sneller vet te verbranden


Iedereen wil graag zoveel mogelijk en zo snel mogelijk vet verbranden. Over het algemeen geldt dat hoe meer je sport, hoe meer vet je verbrandt. Er komt echter meer bij kijken. Je kunt op verschillende manieren sneller vet verbranden. De volgende vijf manieren kunnen je helpen om sneller je doel te bereiken:

Train met zware gewichten

Jaren geleden dacht men dat trainen met lichtere gewichten en meer herhalingen meer vet verbrand dat het trainen met zware gewichten. Het voordeel van de zware gewichten is dat het meer invloed heeft op de groei van spiermassa. Trainen met lichte gewichten verbruikt alleen meer calorieën tijdens het sporten zelf. Als de spiermassa groeit stijgt het metabolisme. Dit heeft een groter voordeel dan veel herhalingen met lichte gewichten.

HIIT

Intervaltraining is bijna onmisbaar als je snel vet kwijt wilt raken. HIIT is de afkorting voor High intensity interval training. Er worden korte periodes van 80% tot 90% intensiteit afgewisseld met korte periodes rust waar de intensiteit laag ligt. Normale cardio oefeningen worden gedaan op een constante 60% tot 70% intensiteit. Door de hoge intensiteit kan HIIT niet lang gedaan worden. Je verbruikt er echter wel veel sneller calorieën mee.

Variatie

Door te variëren zorg je ervoor dat het lichaam niet gewend raakt aan de oefeningen. Hierdoor verbrand je meer vet. Je kunt oefeningen afwisselen maar ook de intensiteit en herhalingen aanpassen. Door verschillende trainingsroutines te volgen verbruik je meer calorieën. Je verbruikt ook meer vet als je begint met krachttraining en eindigt met cardio. Als je begint met krachttraining dan kun je de kracht ook goed gebruiken. Het lichaam is al goed opgewarmd als je na de krachttraining begint met de cardio oefening.

Snelheid verhogen

Je kunt ook controle houden over de oefeningen door ze explosiever te doen. Het hoeft niet altijd langzaam en gecontroleerd te gaan. Als je een goede uitvoering kunt doen maar dan explosief dan kun je dat proberen. Je verbruikt er veel meer calorieën mee. Door de explosiviteit spreek je verschillende spiervezels aan. De spiervezels die zorgen voor de explosiviteit verbruiken veel meer calorieën. Dit kan het beste gedaan worden met een oefening die je op 30 tot 40 procent van je max doet.

Sporten op een nuchtere maag

Als je net wakker bent en nog niet hebt ontbeten is het beste moment om de cardio te doen. Het lichaam heeft dan geen voorraden meer zoals glycogeenvoorraden. Het gevolg is dat het lichaam de vetten sneller moet aanspreken voor energie. Je voorkomt dat het lichaam eerst de glycogeenvoorraden opmaakt als je gaat sporten op een nuchtere maag. Door de nachtrust zijn de voorraden al leeg.

5 Manieren om sneller vet te verbranden

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel