Veel voorkomende bijwerkingen van extreme diëten: in Afvallen
 
 

Veel voorkomende bijwerkingen van extreme diëten

vitamin b
vitamin b

Diëten waarbij het aantal calorieën extreem verlaagd worden zijn niet gezond. Het lichaam kan niet omgaan met het grote tekort van voeding. Dit leidt tot verschillende gezondheidsproblemen als deze extreme diëten voor een langere periode gevolgd worden. Deze kunnen verschillende ernstige bijwerkingen hebben zoals de volgende:

Ondervoeding

Als er te weinig gegeten wordt dan is het mogelijk dat er sprake is van ondervoeding. Dit heeft gevolgen voor elk aspect van het leven. Het immuunsysteem werkt slechter, je hebt minder energie maar ook je stemming heeft erdoor te verduren. Het kan ook leiden tot angsten en depressies.

Tekort aan oestrogeen

Als het afvallen te snel gaat en het lichaamsvet te weinig dan kan er een tekort ontstaan aan oestrogeen. Deze hormonen spelen een belangrijke rol in het lichaam van vrouwen. Oestrogeen is echter ook aanwezig in een mannelijk lichaam. Bij een tekort aan oestrogeen bij mannen is het risico verhoogd op het ontwikkelen van osteoporose. Bij vrouwen kan een tekort aan oestrogeen zorgen voor een verstoorde menstruatie.

Osteoporose

Het brozer worden van de botten wordt osteoporose genoemd. Een andere naam ervoor is botontkalking. Het zorgt ervoor dat botten sneller breken en ook de rugwervels kunnen gaan inzakken. Hierdoor ga je krom lopen en wordt je kleiner.

Huid- en haarproblemen

Door het tekort aan voedingsstoffen raken de hormonen uit balans. De huid kan droger worden of gaan jeuken. Er kan ook acne ontstaan, een andere huidskleur en de huid ziet er ouder uit. Het is ook mogelijk dat er haar verloren gaat.

Onvruchtbaarheid

De vruchtbaarheid kan afnemen door extreme diëten. Dit wordt met name veroorzaakt door de laag oestrogeenniveau en een tekort aan voedingsstoffen. Zwanger worden terwijl er een tekort is aan de voedingsstoffen is gevaarlijk voor de zwangere persoon en de baby.

Veel voorkomende bijwerkingen van extreme diëten

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel