Waarom veel water drinken voor afslanken?: in Afvallen
 
 

Waarom veel water drinken voor afslanken?


Het menselijk lichaam bestaat voor zo’n 65% uit water. Het is dan ook essentieel voor het lichaam om gezond te blijven. Het is nodig voor het functioneren van het lichaam. Het reinigt het lichaam maar het levert ook de voedingsstoffen op de plekken dat het nodig is. Als er een tekort aan water is dan beginnen er problemen te ontstaan in het lichaam. Een tekort aan water in het lichaam belemmerd het bloed om bij de spieren te komen. Hetzelfde geldt voor het aanspreken van opgeslagen vet.

Hoeveel moet ik per dag drinken?

Iedereen weet dat je 8 glazen per dag moet drinken. Dat is een ruim gemiddelde dat voor mensen wordt aangeraden. Het is echter met name je dorst die vertelt of je moet drinken of niet. Om te bekijken of je voldoende drinkt is te zien aan de kleur van de urine. Een lichtgele doorzichtige kleur van de urine is goed. Ander drinken dan water telt ook mee bij het drinken dat je per dag nodig hebt. Het hoeft niet alleen water te zijn alhoewel water wel het beste is.

Om ervoor te zorgen dat je voldoende drinkt kun je de volgende tips gebruiken:

  • Een glas water voor het ontbijt
  • Een glas water voor je naar bed gaat
  • Altijd een flesje water bij je hebben
  • Voor, tijdens en na het sporten veel drinken
  • Zet een glas water naast je bed

Voordelen van water bij afslanken

Water is benodigd om vet te verbranden. Als je niet genoeg drinkt dan is afvallen bijna niet mogelijk. Je bent dan tegen de richting op een roltrap aan het lopen. Water bij een maaltijd kan ervoor zorgen dat je minder eet. Je raakt immers ook gevuld door het water. Het is dan ook goed om de honger te verminderen. Drink de hele dag door water om ervoor te zorgen dat je voldoende binnenkrijgt.

Waarom veel water drinken voor afslanken?

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel