5 Tips over hoe je met eetbuien kunt omgaan: in Afvallen
 
 

5 Tips over hoe je met eetbuien kunt omgaan


Een eetbui komt niet zonder reden opzetten. Het is het gevolg van een slecht eetpatroon met geraffineerde producten met veel suikers. Als je deze producten vaak eet dan stijgt het bloedsuikergehalte snel en bereikt het een piek. De schommelingen in het bloedsuikergehalte zijn de oorzaak van de eetbuien. Door de producten met de suikers verlangt het lichaam nog meer naar deze suikers. Er zit echter meer achter. Met de volgende tips kun je leren om met de eetbuien om te gaan.

Gezond eten kiezen

Als je een eetbui voelt opkomen probeer dan te kiezen voor gezonde producten. Dit zijn bijvoorbeeld gezonde vetten, complexe koolhydraten en eiwitten. Een handjevol noten is bijvoorbeeld een goede snack. Door een gezond product te kiezen heb je er daadwerkelijk wat aan doordat je lichaam wat heeft aan de voedingsstoffen.

Eet niet teveel

Tijdens een eetbui eten mensen maar door en door. Dat is het verraderlijke aan een eetbui. Hoeveel honger je ook hebt, eet rustig en geniet van het eten. Als je rustig eet dan geef je de maag de tijd om signalen door te geven aan de hersenen dat het vol zit. Je zorgt er op deze manier voor dat je niet meer eet dan je wilt.

Eten met emoties

Ben je kwaad of heb je verdriet en ben je nu aan het eten? Dan is er een grote kans dat je geen honger hebt maar aan het eten bent omdat je emoties hebt. Leer om te gaan met je emoties en je zult zien dat de eetbuien veel minder worden. Veel eetbuien zijn het resultaat van onverwerkte gevoelen en emoties. Eten is echter niet de oplossing voor de problemen.

Honger begrijpen

Je krijgt honger omdat het lichaam voedingsstoffen nodig heeft. Als het lichaam merkt dat de voorraden leeg beginnen te raken krijg je honger. Het lichaam vraagt vervolgens om macro- en micronutriënten. Met de nutriënten kan het lichaam de voorraden aanvullen waarna de honger weer verdwijnt.

Eetbuien gaan over

Als je niet toegeeft aan een eetbui dan gaat de erge honger weg. Je hoeft daarom niet toe te geven aan een eetbui. Je kunt je misschien even niet lekker voelen maar ook dat gevoel wordt snel minder. Als je niet toegeeft aan een eetbui dan geef het lichaam het op en probeer het niet meer om je over te halen.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
5 Tips over hoe je met eetbuien kunt omgaan