4 Veel voorkomende fouten met gezond eten: in Voeding
 
 

4 Veel voorkomende fouten met gezond eten


Gezond eten is geen dieet maar een levenswijze. Je voelt je er beter in je vel door, energieker en fitter. Dat alleen is al genoeg reden om gezond te eten. Er zijn echter nog veel meer voordelen. Het lichaam krijgt door de gezonde voeding alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Je voelt je niet meer snel moe en ongemotiveerd gedurende de dag en je kunt je ideale gewicht bereiken. Vijf veel voorkomende fouten die mensen maken op het gebied van gezond eten:

Calorieën tellen

Er is niets mis met calorieën tellen. Het is echter wel fout als je producten alleen op het aantal calorieën selecteert. Dat iets weinig calorieën heeft betekent nog niet meteen dat het gezond is. Gezonde producten kunnen ook veel calorieën bevatten. Het gaat er meer om wat er in zit dan hoeveel er in zit om te bepalen of een product gezond is.

Terugvallen in oude gewoontes

Er zijn veel verschillende diëten met allen een andere uitwerking. Bekende diëten zijn het Atkins dieet en het Paleo dieet. De diëten worden door duizenden mensen tegelijk gevolgd met wisselende resultaten. Het nadeel van een dieet is dat veel mensen na het dieet weer terugvallen in de oude gewoontes. Dit zorgt ervoor dat het gewicht er langzaam maar zeker weer bijkomt.

Junkfood eten tijdens emotionele momenten

Dit komt veel voor bij vrouwen. De meeste vrouwen eten snacks en anders junkfood tijdens emotionele momenten. Dit doen ze doordat ze zich daar beter door voelen. Het slechte eten voelt goed op dat moment. Het is echter niet de oplossing voor het probleem.

Opgeven na een moment van zwakte

Een eetbui waarbij je veel ongezonde producten naar binnen werkt past niet bij gezond eten. Het betekent echter ook niet dat je het daarom maar moet opgeven. Iedereen heeft wel eens een moment van zwakte. Er is niemand die een gezond eetpatroon heeft bereikt zonder tussendoor fouten te maken. Het gaat niet om de fout zelf maar wat je erna doet. Geef je het op of zet je door?


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
4 Veel voorkomende fouten met gezond eten