0% vet, light of producten met weinig vet?: in Voeding
 
 

0% vet, light of producten met weinig vet?


Als je wilt afvallen wat is dan het beste? Deze vraag wordt door veel mensen gesteld. Het beste is om deze producten volledig te vermijden. Deze producten bevatten meestal veel calorieën, met uitzondering van light limonade en andere producten zonder calorieën. Producten met weinig vet of 0% vet kunnen misleidend zijn doordat ze nog steeds veel calorieën bevatten.

Lightproducten

De lightproducten hebben doorgaans geen toegevoegde suikers. Dit heeft het voordeel dat het bloedsuikergehalte niet stijgt na het eten of drinken van het product. De calorieën zijn daardoor veel minder. De suiker in lightproducten wordt vervangen door kunstmatige zoetstoffen. Deze zijn niet schadelijk voor het lichaam als ze niet te veel gebruikt worden. Het probleem van de lightproducten is dat het lichaam hierdoor nog steeds verlangt naar zoetigheden. Dit werkt overeten en eetbuien in de hand. Om deze reden kunnen ook lightproducten het beste vermeden worden.

0% vet en weinig vet

De producten met 0% vet kunnen een invloed hebben op je gewicht, ook al bevatten ze geen vet. Producten met geen vetten bevatten over het algemeen wel suikers. Meestal zelfs meer suiker dan de variant met vetten. Doordat de producten suiker bevatten hebben ze alsnog veel calorieën. Het voordeel van geen vet in het product wordt hierdoor teniet gedaan door de suikers. De suikers hebben een negatief effect op het bloedsuikergehalte in het bloed. Hierdoor is meer insuline nodig wat invloed heeft op het aankomen van vet. Hierdoor is het aan te raden om deze producten te vermijden.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
0% vet, light of producten met weinig vet?