Bootcamp voor afvallen: in Vet verbranden
 
 

Bootcamp voor afvallen


Bootcamp trainingen zijn afgeleid van de militaire programma’s. Deze combineren het uithoudingsvermogen van de spieren met kracht en cardio. Het wordt op een hoge intensiteit gedaan met intervallen. De bootcamp trainingen worden veel gedaan met lichaamsgewicht oefeningen. Er worden geen toestellen gebruikt maar wel hulpmiddelen zoals bankjes in de omgeving of trappen. De trainingen vinden voornamelijk plaats in de buitenlucht. Er wordt meestal ook verschillende routes gedaan en met elk weer. Het wordt dus ook met regen of sneeuw gedaan. Dit maakt het anders dan veel andere trainingen. Bootcamp trainingen worden gedaan met een groep en één of meerdere instructeurs. De bootcamp lessen worden door sportscholen georganiseerd maar ook voornamelijk door personal trainers. De trainingen kunnen gevolgd worden door beginners maar ook gevorderde sporters.

Is bootcamp iets voor mij?

De bootcamp trainingen zijn leuk maar niet voor iedereen weggelegd. Er wordt veel inzet en doorzettingsvermogen gevraagd bij de trainingen. Het is daardoor niet bestemd voor mensen die lekker rustig willen sporten met veel rust tussendoor. Bootcamp trainingen eisen meer van de sporters. Het is geschikt voor personen die graag in een groep sporten en graag tot het uiterste gepusht willen worden. Het is niet geschikt voor personen die bang zijn dat ze vies worden tijdens een training.

Wat wordt er bij een bootcamp les gedaan?

Wees voorbereid om te rennen, te klimmen, te boksen maar ook je lichaam onder of boven obstakels langs te slepen. Het gooien met zware voorwerpen en het lopen met gewicht is ook onderdeel van bootcamp. Door de groep wordt je gemotiveerd om beter je best te doen en het uiterste van jezelf te vragen. De groep kan je steunen om de oefeningen af te maken zodat je continu je grenzen verlegd.

Bootcamps die in Nederland worden georganiseerd kunnen voor een langere tijd gevolgd worden. De bootcamps worden bijvoorbeeld één of twee keer per week aangeboden. De bootcamps zijn zo ingericht dat ze zich richten op de verschillende energiesystemen maar voornamelijk het aerobe systeem. Dit is bijvoorbeeld joggen. De trainingen hebben voordeel voor het gehele lichaam. Bij de verschillende oefeningen die gedaan worden gebruik je alle spieren van het lichaam. Dit zorgt voor een strakker figuur en beter zichtbare spieren.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Bootcamp voor afvallen