Tips voor het verminderen van het buikvet: in Vet verbranden
 
 

Tips voor het verminderen van het buikvet


Je kunt iedere dag buikspieroefeningen doen zoals crunches zonder minder buikvet te krijgen. Je buikspieren worden er wel sterker door en dikker maar het vet op de buik wordt er niet minder door. Je kunt niet met bepaalde oefeningen het vet op één plek op je lichaam laten verdwijnen of minder laten worden. Om het buikvet minder te laten worden is voeding belangrijk en lichaamsbeweging. De beste manier om buikvet te verminderen en een strakke buik te krijgen is door cardio training samen met krachttraining. Dit gaat vervolgens gepaard met een aangepast eetpatroon.

Vet voor energie

Het vet op je lichaam wordt bewaard voor energie. Als het lichaam energie nodig heeft dan spreekt het de voorraden aan; eerst de glycogeen voorraden en vervolgens de vetreserves. Het vet dat voor energie wordt gebruikt kan van elke plek op je lichaam vandaan komen. Als je buikspieroefeningen doet dan is het mogelijk dat het lichaam energie gebruikt dat afkomstig uit van het vet van je bovenarm. Het vet op de buik wordt door alleen buikspieroefeningen niet snel minder. Buikvet is meestal één van de laatste plekken waar het vet verminderd op het lichaam. Veel mensen zien eerst het vet op de rest van het lichaam minder worden en veel later pas het buikvet. Blijf doorzetten als je denkt dat het je niet lukt. Iedereen kan met doorzettingsvermogen en inzet het buikvet laten verminderen.

Buikspieroefeningen

Er zijn een groot aantal oefeningen voor je buikspieren die de buikspieren sterker kunnen maken. Crunches zijn daar een voorbeeld van. Er zijn meerdere crunches die je kunt uitvoeren. Deze oefeningen kunnen ook thuis gedaan worden. Het is ook mogelijk om te gaan hangen aan een stang en je knieën naar je borst te trekken. De zijkanten van de buikspieren moeten ook niet vergeten worden. Deze worden getraind met oefeningen zoals de side bend. Bij deze oefening hou je dumbbell vast in iedere hand naast je lichaam met gestrekte armen. Je laat de dumbbell vervolgens aan één zijde zakken. Je gaat vervolgens weer rechtop staan en begint met de andere kant.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Tips voor het verminderen van het buikvet