Dieet met veel eiwitten en weinig koolhydraten: in Voeding
 
 

Dieet met veel eiwitten en weinig koolhydraten


Een dieet met veel eiwitten wordt meestal door sporters gevolgd. Het hoge aantal eiwitten zorgt ervoor dat er op een stabiele manier gewicht kwijtgeraakt kan worden zonder veel spiermassa te verliezen. Het dieet heeft veel eiwitten, weinig koolhydraten en weinig vetten.

Wat wordt er gegeten tijdens het dieet?

Een dieet met veel eiwitten bevat natuurlijk veel eiwitrijk voedsel. Bij elke maaltijd is een eiwitbron het hoofdbestandsdeel van de maaltijd. Eiwitbronnen die veel gegeten worden tijdens het dieet zijn natuurlijke producten. De eiwitbronnen die worden gebruikt in het dieet zijn kip, vlees, eieren, bonen en noten. Door sporters wordt proteïne supplementen toegevoegd zoals whey proteïne shakes.

Wat wordt er niet gegeten tijdens het dieet?

Er worden koolhydraten gegeten tijdens het dieet maar niet veel. De koolhydraten die wel gegeten worden zijn complexe koolhydraten. Doordat deze producten niet snel verteerd worden is er een stabiele toevoer van energie voor het lichaam. De snelle koolhydraten worden vermeden tijdens het dieet. Tijdens het dieet worden de slechte vetten vermeden. Dit zijn de verzadigde en de transvetten. De goede vetten worden gegeten tijdens het dieet maar met mate.

Een dieet met veel eiwitten en weinig koolhydraten kan voor bijwerkingen zorgen. Aangezien veel mensen veel koolhydraten eten is het lichaam hieraan gewend. Als het dan weinig koolhydraten krijgt dan kan het lichaam hier niet goed mee omgaan. Het gevolg is dat er bijwerkingen optreden zoals vermoeidheid, stemmingswisselingen, lusteloosheid en energiegebrek. Deze bijwerkingen zijn doorgaans maar van tijdelijke aard.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Dieet met veel eiwitten en weinig koolhydraten