Wat moet ik eten om af te vallen?: in Voeding
 
 

Wat moet ik eten om af te vallen?

salade
salade

Als je wilt afvallen dan kun je anders gaan eten. Dit kan door een dieet zoals veel mensen het doen maar het kan ook door langzaam en stapsgewijs de eetgewoontes te veranderen. Een gezond eetpatroon bevat een goede verdeling van koolhydraten, eiwitten en vetten. Dit zijn de voedingstoffen die energie leveren voor het lichaam. Het is belangrijk dat de juiste koolhydraten wordt gegeten en voornamelijk de goede vetten. Het eetpatroon heeft daarnaast genoeg vitamines en mineralen zodat het lichaam alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.

Koolhydraten, eiwitten en vetten

Deze drie zorgen voor energie voor het lichaam. Koolhydraten zijn onder te verdelen in simpele en complexe koolhydraten. De complexe koolhydraten hebben de voorkeur bij een gezond eetpatroon. Koolhydraten zijn onder andere te vinden in brood, pasta aardappelen en rijst. Vetten bestaan uit verzadigde en onverzadigde vetten. De goede vetten zijn de onverzadigde vetten. Vetten zijn te vinden in kaas, noten, olie, vis en vlees. Eiwitten zijn te vinden in gevogelte, vlees, eieren maar ook in noten en zuivel.

Voorziening van energie

Het menselijk lichaam verbruikt calorieën zodat het lichaam van energie wordt voorzien. De energie komt uit voeding zoals koolhydraten. Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron voor het lichaam. Koolhydraten worden in het lichaam omgezet naar glucose. In deze vorm wordt het opgenomen in het bloed als energie. De organen en andere lichaamsdelen hebben energie nodig. Als het lichaam geen koolhydraten voorhanden heeft voor energie dan kiest het voor de vetten. De vetten worden op het lichaam bewaard. Hierdoor wordt het lichaamsvet minder als het lichaam het vet gebruikt voor energie.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Wat moet ik eten om af te vallen?