Diëten gebaseerd op vasten: in Voeding
 
 

Diëten gebaseerd op vasten


Diëten die gebaseerd zijn op vasten worden ook wel fasting diëten genoemd. Een voorbeeld hiervan is Intermittent Fasting. Alhoewel veel mensen het denken zijn diëten waarbij wordt gevast niet gevaarlijk voor het lichaam of de gezondheid. De diëten die gebaseerd zijn op vasten zijn de laatste tijd enorm populair geworden. Op het internet zijn veel ervaringen te vinden van mensen die het gedaan hebben. De resultaten zijn voor veel mensen goed geweest. Er zijn ook mensen die het vasten dieet volgen voor een betere gezondheid.

Hoe wordt het gedaan?

Vasten is eigenlijk heel simpel. Er wordt voor een bepaalde periode niet gegeten. Dit kan bijvoorbeeld voor 16 uur per dag zijn. De andere 8 uur per dag mag er gegeten worden. Een andere mogelijkheid is dat er 12 wel gegeten wordt en 12 uur niet. Er hoeft verder niets speciaals gedaan te worden in de periode dat er niet gegeten wordt. Een dieet waarbij wordt gevast heeft bepaalde voordelen. Ten eerste reinigt het lichaam zich. Doordat er een periode niet gegeten wordt daalt het insuline niveau in het lichaam. Een ander voordeel is dat veel mensen een betere concentratie hebben als ze aan het vasten zijn.

Bijwerkingen

Alhoewel vasten niet moeilijk is zijn er toch veel mensen die het niet lukt. Dit heeft voornamelijk te maken met de volgende redenen: vermoeidheid, honger en energiegebrek. Doordat je lange tijd zonder eten zit heb je vooral in het begin veel honger. Het lichaam verwacht eten maar krijgt het vervolgens niet. Doordat je minder eet op een dag ben je ook sneller vermoeid en voel je je lusteloos. Deze bijwerkingen treden met name in het begin van het dieet op.


Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel
Diëten gebaseerd op vasten