Tips voor geleidelijk afvallen: in Afvallen
 
 

Tips voor geleidelijk afvallen


Afvallen op een geleidelijke manier is de beste manier om af te vallen. Doordat het vet langzaam maar stabiel minder wordt is de kans minder groot dat het snel weer terugkomt. Als je geleidelijk wilt afvallen dan moet je de slechte eetgewoontes aanpassen naar goede eetgewoontes. Dit kun je geleidelijk doen door steeds producten te vervangen door gezondere varianten. Deze tips kunnen je helpen om geleidelijk af te vallen:

Bewust eten

Als je eet zorg er dan voor dat je bewust een keuze hebt gemaakt uit wat je eet en hoeveel je eet. Veel mensen pakken een zak met eten en zien vervolgens wel hoeveel ze ervan eten. Dat is niet de juiste manier. Als je jezelf geen grenzen stelt dan eet je meer dan je eigenlijk wilt. In plaats van uit de zak te eten kun je ervoor kiezen om een schaaltje te vullen met het eten en vervolgens niet meer bij te vullen.

Honger

Als je aan het afvallen bent dan moet je wennen aan de honger. Dit is bijna niet te voorkomen. Je moet er mee leren omgaan en het accepteren. Dat is het moeilijkste. Veel mensen zijn de honger op een gegeven moment zat en geven het op. Ze geven zich dan over aan de lekkernijen die ze voor lange tijd niet hebben gehad. Er zijn verschillende manieren om de honger tegen te gaan. De één drinkt veel meer koffie en thee terwijl de ander veel meer water drinkt. Beide manieren werken goed om de honger tegen te gaan. Veel groene groenten eten helpen ook om minder honger te voelen.

Cardio oefeningen

Als je geleidelijk wilt afvallen dan zijn cardio oefeningen bijna niet te ontlopen. De lichaamsbeweging zorgt ervoor dat je extra calorieën verbruikt. Je kunt met de oefeningen een groter calorietekort creëren dan je met alleen een dieet kunt. Je pakt het gewicht dan met het gezonde eten aan en met de beweging. Deze twee samen is de geheime oplossing waar iedereen naar op zoek is die geleidelijk wil afvallen.

Slimmer boodschappen doen

Zorg dat je alleen maar gezonde voedingsmiddelen koopt. Dat is makkelijk gezegd maar zo werkt het wel. Probeer het ongezonde eten tot het minimum te beperken. Zo voorkom je dat je veel ongezond eten in huis hebt. Als je geen ongezond eten in huis hebt dan kun je het ook niet pakken. De keuze die je hebt bestaat dan alleen uit gezond eten. Als je alleen maar gezond eten kunt kiezen voorkom je het snaaien van ongezond eten.

Tips voor geleidelijk afvallen

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel