3 goede manieren om gewicht te verliezen: in Afvallen
 
 

3 goede manieren om gewicht te verliezen


Heb je in de spiegel gekeken en vond je het tijd om gewicht te verliezen? Het is nooit te laat om er wat aan te doen. Als je te zwaar bent dan is het goed dat je er iets aan wilt doen. De meeste mensen voelen zich stukken beter en energieker als ze op een normaal gewicht zitten. Gewicht verliezen kan daarom een uitkomst voor je bieden en voor je gezondheid. Gewicht verliezen kan op verschillende manieren. Je kunt meer gaan sporten, minder gaan eten, anders gaan eten maar je kunt ook vasten. Welke manier het beste bij je past verschilt per persoon. Hier volgen 3 tips die je kunnen helpen om sneller gewicht te verliezen.

Voorkom dat je jezelf uithongert

Een fout van veel mensen is dat ze zichzelf gaan uithongeren als ze gaan afvallen. Dit werkt echter averechts. Als je te weinig eet dan ben je verkeerd bezig. Het lichaam heeft voldoende voeding nodig. Te weinig eten leidt tot problemen met de gezondheid en niet tot het sneller afvallen van gewicht. Het lichaam heeft energie nodig om vet te kunnen verbranden. Als het geen energie krijgt dan gaat het in de overlevingsmodus waardoor je weinig vet verliest.

Verander de slechte eetgewoontes

Het hedendaagse eetpatroon van een gemiddelde persoon bestaat grotendeels uit slechte eetgewoontes. Door aanpassingen te maken aan de eetgewoontes kun je al een grote stap zetten naar het verliezen van gewicht. Slechte eetgewoontes zijn bijvoorbeeld fastfood eten, vaak ’s avonds snaaien of vet eten overdag. Als je deze slechte eetgewoontes wilt aanpassen dan is het verstandig om dit in kleine stapjes te doen. Als je het te snel wilt doen dan is de kans groot op een terugval.

Lichaamsbeweging verbruikt veel calorieën

Als het lichaam in beweging is dan is het lichaam aan het werk. Je lichaam verbruikt dan in een sneller tempo calorieën. Als je aan het afvallen bent dan wil je dit graag. En het voordeel hiervan is dat het ook thuis kan. Twee goede manieren van lichaamsbeweging zijn krachttraining thuis en cardiotraining thuis. Tijdens deze oefeningen verbruik je veel calorieën. Ook in de periode na de trainingen verbruikt je lichaam nog meer calorieën. Het lichaam heeft deze calorieën nodig om te herstellen. Probeer minimaal 2 tot 3 keer per week lichaamsbeweging te hebben.

3 goede manieren om gewicht te verliezen

Beste dieet

Het boek waar veel Nederlanders succes mee hebben gehad is de Afslank Receptenbijbel. Heb je er al over gehoord van vrienden of kennissen? Het is een boek dat op een gezonde en verantwoorde wijze ervoor zorgt dat je afvalt. Het voldoet aan alle voorwaarden van een goed dieet, inclusief weekmenu's en honderden recepten.
Bekijk de Afslank Receptenbijbel